Litvínov je lídrem extraligy

Po velice vydařeném startu, ve kterém Litvínovští nasbírali 11 výher v řadě přišla s Olomoucí teprve druhá porážka v letošní sezoně. Ihned v dalším utkání proti Pardubicím si Verva napravila chuť a navíc se díky tříbodové výhře dostala do čela tabulky „Jsme rádi za tři body, ale nic slavit nebudeme, jelikož je za námi teprve první utkání druhé čtvrtiny,“ uvedl v hodnocení trenér Karel Mlejnek.

V minulém kláni zaznamenal Petr Koblasa rovnou tři kanadské body a aktuálně je nejproduktivnějším střelcem Vervy.  „My se snažíme do každého zápasu jít naplno, zatím se nám to vrací. Jsme za to hrozně rádi, když po první třetině máme dobrý start a nějaký náskok, tak se potom samozřejmě hraje lépe," řekl po páteční výhře litvínovský útočník.

Ústřední postavou klání byl brankář Matej Tomek, jenž zastavil 41 pardubických střeleckých pokusů a výraznou měrou se podílel na tříbodovém zisku domácích. „Myslím si, že v kabině nám to funguje. Máme v týmu spoustu kvalitních, ofenzivně laděných hráčů, kteří dávají důležité góly, což nám pomáhá vyhrávat zápasy,“ prozradil o kvalitách týmu.

Střelecká produktivita celku se podepisuje i na skóre. Verva totiž vsítila nejvíce branek ze všech extraligových týmů. Podaří se chemikům překonat také Škodu?

Z kabiny Škody

Plzeňští hokejisté se pohybují v dolních patrech tabulky se ziskem 15 bodů. Poslední zápas na ledě Třince nevyšel Škodě podle jejich představ. Kolaps ve druhé třetině zajistil výhru domácích, ač se Jakubu Lvovi podařilo usměrnit skóre na konečný 1:4 pro Oceláře. „Třinec je silné mužstvo. Měli jsme tam dneska nějakou tyčku, celkově si myslím, že zápas z naší strany nebyl špatný,“ zhodnotil zápas Petr Kořínek.

Kanadskému bodování ve městě piva šéfuje Andrián Holešinský (5+6) a spolu s Jakubem Lvem (5+0) jsou nejproduktivnějšími střelci týmu. Brankoviště hájí Dominik Pavlát s úspěšností nad 92 % a Samuel Hlavaj se pohybuje kolem 91 %.