První Pardubice

Václav Varaďa má na starosti aktuálně nejnabitější kádr v lize. Ne nadarmo se tak od Dynama očekávají ty nejvyšší cíle. Za splněním požadavků vykročilo perfektně. Za prvních 13 utkání se mu podařilo pokaždé bodovat. Zvítězilo devětkrát za tři body, jedenkrát za dva body a třikrát si po prodloužení odneslo bod. Doposud našlo přemožitele pouze v pražské Spartě, Liberci a Českých Budějovicích.

Poslední utkání odehráli pardubičtí hokejisté v Českých Budějovicích. V utkání byli ve vedení nejprve 2:0 a poté 3:2, i přesto však uzmuli Jihočechům pouhý bod za porážku 3:4 po prodloužení. „Dvě třetiny jsme hráli velmi dobře a výsledek tomu odpovídal, ale bohužel, vstup do třetí třetiny se nám nepovedl a upřímně jsme měli i štěstí, protože jsme mohli prohrát už v základní hrací době,“ okomentoval utkání asistent trenéra Aleš Krátoška.

Z pohledu čísel:

Vstřelené branky         -         50

Inkasované branky      -        28

Využití přesilovek        -        20 % (9/45)

Úspěšnost oslabení     -        84,21 % (6/38)

Vyloučen                      -        ø 3-4 tresty na utkání

Role brankářské jedničky připadá na Romana Willa, který nastoupil do 12 utkání a z 278 střel inkasoval 23 branek (úspěšnost 91,73 %). Na ledě Karlových Varů si připsal do statistik čisté konto. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Lukáš Radil (11+8), který zároveň vede bodování napříč ligou. Pyšnit se ale může také velmi slušnou úspěšností střelby. Ze svých 35 střel hned 11x rozvlnil síť. To znamená, že dosud se mohl radovat z každé své třetí střely.

Pardubice měly ve středu na programu předehrávku 31. kola s Vítkovicemi. K té však kvůli zdravotním problémům Vítkovic nedošlo.

Druhý Litvínov

Litvínovu skončila rekordní série po sobě jdoucích vítězství. Zastavila se na čísle 11. Mužstvo se nachází na skvělé druhé příčce se ztrátou pouhého bodu na právě vedoucí Pardubice. Verva příjemně překvapila své fanoušky vzkazem, že s ní musí letos soupeři počítat. Na kontě má rovněž devět výher za tři body, dvě výhry za dva body a dvě porážky. Jedinými přemožiteli černožlutých jsou Pardubice a Olomouc.

Své poslední utkání odehráli svěřenci Karla Mlejnka na ledě Olomouce. Díky zásahu Jurčíka se dostali do vedení 1:0. Hanáci ale ve třetí třetině dokonali obrat na 1:2 a ponechali si všechny body na své půdě. Chemici zaznamenali střelecky druhý nejchudší zápas. Tím prvním byl, shodou okolností také proherní, duel v Pardubicích. „Jednalo se o velmi urputné utkání z obou stran. Zápas rozhodla situace, kdy jsme po přechodu modré čáry byli ve čtyřech, soupeř ve třech, i přesto jsme ale dostali gól,“ dodal k utkání trenér Karel Mlejnek.

Z pohledu čísel:

Vstřelené branky           -            50

Inkasované branky        -            33

Využití přesilovek           -           24,59 % (15/61)

Úspěšnost oslabení       -           90 % (5/50)

Vyloučení                       -           ø 4-5 trestů na utkání

Matej Tomek odchytal 10 utkání. Z 322 střel inkasoval 27 branek (úspěšnost 91,61 %).

Šimon Zajíček odchytal tři utkání. Ze 101 střel inkasoval šest branek (úspěšnost 94,06 %).

Nejproduktivnějšími hráči Vervy jsou bratři David Kaše (6+11) a Ondřej Kaše (7+8). David se nachází na druhém místě ligového bodování a Ondřej na místě třetím.

Poslední vzájemné utkání:

Naposledy se oba celky střetly v pardubické Enteria areně 15. září:

1. kolo Pardubice – Litvínov 5:1 (Radil 2x, Kousal, Sedlák, Poulíček – Koblasa)