Jedenáct výher v řadě mají v zádech litvínovští hokejisté. Famózní forma se chemiků drží, což se prokázalo i v pátečním klání s Vítkovicemi. Po vyrovnané první třetině, která skončila 2:2, se v prostřední části ujali slova domácí, kteří během minuty a půl rozhodly o další výhře. Dvěma trefami se podílel na gólové radosti David Kaše. Během zápasu byli Litvínovští střelecky hodně aktivní a v 60 minutách prověřili vítkovické brankáře 47 střelami.

Litvínov se tak nachází v tabulce na druhém místě, před ním jsou pouze Pardubice se stejným počtem bodů, ale s lepším skóre. Svěřenci Karla Mlejnka vstřelili vůbec nejvíc branek ze všech týmů. Ve speciálních situacích si počínají také nadprůměrně.Do brankoviště v posledním utkání nastoupil Šimon Zajíček (94,37%), ale více odchytaných zápasů má Matej Tomek (91,59%).

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený TELH stats (@telhstats)

Z tábora Olomouce

Kohouti s 12 body se nachází na 12. místě v tabulce. Aktuálně za sebou mají čtyři porážky v řadě. V posledním utkání se Olomoučtí střetli na domácím ledě s Mladou Boleslaví. Na góly se čekalo do prostřední části. Hosté se ujali dvoubrankového vedení a Olomouc musela dotahovat. Nahození Jana Káni pak tečoval do hostující sítě Jan Knotek. A poté si navrátilec do kohoutího týmu Káňa připsal také vyrovnávací trefu. Ve 48. minutě se však Mladé Boleslavi podařilo získat vedení zpět a Olomouc už odpovědět nedokázala.  „Tento zápas jsme měli zvládnout. Mrzí mě, že jsme to nedotáhli do vítězného konce. Ve druhé třetině jsme byli na koni, ale nepodařilo se nám to urvat. Byl to vyrovnaný zápas, rozhodly přesilovky. Oni dali v přesilovce o gól víc, sehráli je velmi dobře,“ hodnotil utkání právě Jan Káňa.

V počtu vstřelených gólů je na tom Olomouc vůbec nejhůře z celé extraligy. Ve 12 zápasech vstřelila pouze 22 branek. Podobně mizernou statistiku mají domácí v přesilových hrách s úspěšností kolem 4%. Nejproduktivnějším hráčem kohoutů je Rok Macuh s 8 kanadskými body. Poslední dva duely odchytal Jakub Sedláček, který celkem odehrál už 300 minut. Branislav Konrád nastoupil do sedmi zápasů a jeho procentuální úspěšnost je okolo 91%.

Poslední vzájemné utkání hrané v Olomouci skončilo výsledkem 1:8 pro Vervu