Vítězná vlna Litvínova

Verva si užívá skvělého startu do ligového ročníku, z devíti klání dokázali chemici zvítězit hned osmkrát. Jedná se o druhý nejlepší extraligový start Litvínova za posledních 25 let, lepší byli černožlutí pouze v ročníku 2002/2003 (24 bodů za prvních 9 utkání).  Začátek sezóny máme zatím slušný. Nesmíme usnout na vavřínech, sezóna je dlouhá. Máme hodně zkušených a pracovitých hráčů, mančaft je složený výborně," věděl již dříve v sezóně asistent kapitána Patrik Demel.

Naposledy si chemici poradili v domácím zápase s Českými Budějovicemi, téměř plný Zimní stadion Ivana Hlinky přihlížel k výhře 4:3.  „Byl to těžký, velice těžký zápas. Zatím asi nejtěžší, co jsme odehráli, o to jsou ty tři body cennější," říkal po utkání střelec vítězného gólu Ondřej Kaše. 

Lví podíl měl na třech bodech také útočník Lukáš Válek, který po skvělých souhrách s Jindřichem Abdulem a Liamem Kirkem vstřelil dvě branky. „Kluci to v obou případech udělali skvěle. První gól byla dorážka, druhý gól padl v přečíslení. Několik zápasů mi připravovali tutovky, jsem rád, že to tam konečně spadlo. Doufám, že v tom budeme pokračovat," říkal po utkání.

Bude Zimní stadion Ivana Hlinky vyprodaný?

Vítěznou sérii si užívají nejen hráči, ale také litvínovští fanoušci. Návštěvnost na Zimním stadionu Ivana Hlinky stoupá, s každým dalším získaným bodem se tribuny zaplňují více. Na utkání se Spartou se očekává "plný dům" - sezení bylo vyprodané týden před utkáním, vstupenky na stání rychle mizí.

Jak koupit vstupenky?

Vstupenky na utkání, které slibuje skvělou podívanou, můžete zakoupit online po kliknutí zde.

Otevřené budou také pokladny, a to ve čtvrtek 12. října od 16 do 18 hodin. Vstupenky bude možné zakoupit také v den utkání dvě hodiny před úvodní buly, vzhledem k velkým frontám však klub tuto variantu NEDOPORUČUJEVstupenky zakoupené online je nutné VYTISKNOUT.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený HC VERVA Litvínov (@hcvlitvinov)

Vzájemná bilance

Páteční klání se Spartou bude vzájemné utkání číslo 252, od prvního duelu uplynulo téměř 64 let. Zatímco Sparta si připsala 130 výher (včetně devíti výher v prodloužení), Litvínov byl historicky méně úspěšnější s 93 oslavami triumfu (včetně třinácti výher v prodloužení). 28krát skončilo litvínovsko-sparťanské klání nerozhodně. Ve všech zápasech padlo dohromady 1670 gólů, 933 z nich vstřelili Pražané, 737 vstřelili Severočeši. Do historických tabulek se kanonýři obou celků zapisovali v průměru 6,7 branek na jedno utkání.

V loňském ročníku odehrál Litvínov se Spartou čtyři utkání. Domácí prostředí rozhodovalo - Sparta ovládla oba duely v O2 Areně (3:0 a 3:2), Litvínov byl naopak úspěšnější v domácí tvrzi (4:0 a 5:2). V prosincovém utkání hraném ve vyostřeném utkání na Zimním stadionu Ivana Hlinky zazářil Andrej Kudrna, který hattrickem sestřelil svůj bývalý tým.

Z tábora Sparťanů

Pražané jsou po devíti kolech čtyři body za Litvínovem na třetí příčce extraligové tabulky. V posledním utkání podlehli na domácí ledě libereckým Bílým Tygrům (1:4). Lépe bruslili, byli dravější, měli větší chuť, jako kdyby chtěli vyhrát více než my. Přišlo mi, že jsme tentokrát byli jako profesoři, kteří jsou bez šťávy. V příštím zápase musíme odevzdat úplně jiný výkon než tentokrát," hlásil pro klubový web Ondřej Najman.

Do Litvínova se po roce vrátí kanadský obránce Aaron Irving, který pod Krušnými horami odehrál dvě utkání. V týmu mám stále kamarády, takže jsem zvědavý, jaké to bude, až budu stát proti nim na druhé straně jejich hřiště. Určitě se ale na vzájemná utkání těším, vždy byla skvělá atmosféra na zápasech jak v Praze, tak také v Litvínově, neočekávám od toho nic jiného," říkal pro sparťanský web rodák z Edmontonu.