Litvínovská série stále trvá

Po sedmi výhrách v řadě patří chemikům 2. místo v tabulce se ziskem 20 bodů. Těžko se hledá disciplína, ve které by chemici nebyli více než nadprůměrní. To Mlejnkova družina potvrdila v Podkrušnohorském derby, které se konalo v pátek na ledě Karlových Varů. Litvínov zvítězil po skvělém úvodu, díky brankám Jurčíka, Jakse, Koblasy a Baránka si odvezl další tři body za výhru 4:1. Do brankoviště poprvé v sezoně vstoupil Šimon Zajíček, který měl plné ruce práce. Karlovarští mu naservírovali přes 40 střel, ale maskovaný muž Vervy za svá záda propustil pouze jeden gól. I jeho dílem přispěl k dalšímu tříbodovému vítězství.

Kanadské bodování vede David Kaše (3+7), nejvíce gólů pak nastřílel Jindřich Abdul. V dohrávání soubojů a tedy Radegast Indexu se dobře vede Marku Baránkovi nebo Patriku Demelovi. V přesilových hrách patří Vervě třetí místo v tabulce s celkovou úspěšností 28,57%. Silnou zbraní Chezy jsou oslabení, ze 34 oslabení inkasovali chemici pouze 2 branky, a to je řadí mezi špičku extraligy s 94%.

Z kabiny Motoru

Českobudějovičtí hráči bodovali ve třech zápasech v řadě, a tak i oni vstoupí do zápasu v psychické pohodě. V tabulce se nachází na 5. místě s 15 body. V posledním utkání hostili liberecké Tygry. Ač si v první třetině vytvořili hubené vedení, ve druhé části o něj přišli a Motor musel dotahovat. To se Budějovicím nakonec podařilo a utkání dospělo do prodloužení. Už v první minutě bylo rozhodnuto. Bonusový bod si odvezli Tygři na sever Čech.

„Nám se jednoznačně nepovedla druhá třetina. Jenom díky tomu, že jsme si pomohli přesilovkami a dobrým pohybem ve třetí třetině, jsme bodovali. Takhle bychom se ale chtěli prezentovat po celý zápas. Bod je pro nás zlatý,“ uvedl po porážce trenér Ladislav Čihák. Bodově se velice daří Adamu Kubíkovi (6+2), který je zároveň nejlepším střelce Motoru. Nejlepším nahrávačem je pak Milan Gulaš. Budějovické brankoviště střeží Dominik Hrachovina, jenž má s 18 inkasovanými góly úspěšnost kolem 92%.

Zastaví Motor rozjetý VERválec nebo Litvínov potvrdí svou aktuální formu? Utkání je na plánu v neděli 8. října od 17:30 na Zimním stadionu Ivana Hlinky.

Sestřih posledního vzájemného duelu