HC Energie Karlovy Vary

Karlovarským patří v tabulce pátá příčka s 12 body za doposud čtyři výhry a dvě porážky. Pyšnit se mohou nejnižším počtem obdržených gólů ze všech týmů. V šesti utkáních inkasovali pouze 11 branek, na čemž se velkou měrou podílí šikovný brankář Dominik Frodl (úspěšnost zákroků 94,21 %). Po porážkách od Olomouce a Mladé Boleslavi si svěřenci Davida Bruka vyšlápli na Liberec a Hradec Králové.

Poslední utkání ovládli hokejisté lázeňského města poměrem 4:2 proti již zmíněnému královéhradeckému Mountfieldu. „Pro vývoj utkání bylo důležité, že jsme ustáli první třetinu, ve které měli domácí znatelnou převahu. Vážíme si toho, že jsme tady dokázali vyhrát a jako první porazili Hradec za tři body,“ zhodnotil vystoupení svého mužstva karlovarský trenér.

Nejproduktivnějším hráčem energetiků je Tomáš Rachůnek (4+3). Jeho spoluhráči využili přesilové hry v devíti případech z 28 možných (úspěšnost 32,14 %). V oslabení mají úspěšnost 86,67 %.

HC Verva Litvínov

Verva má v novém ročníku skvělou formu. Během sedmi odehraných kol dokázala ukořistit 17 bodů. Po prohraném úvodním duelu v Pardubicích si drží metu šesti vyhraných utkání v řadě, které ji drží na třetí příčce tabulky. Tým prožívá historicky čtvrtý nejúspěšnější vstup do sezony. Černožlutí mají v rámci extraligy skvělou úspěšnost jak v přesilovkách, tak i v oslabení. V 33 přesilovkách vsítili devět branek, v průměru tedy promění každou čtvrtou početní výhodu. Na druhé straně v 33 početních nevýhodách inkasovali pouhé dvě branky. S famózní hodnotou 93,94 % jsou v oslabení nejlépe bránícím mužstvem ze všech.

Kouč Karel Mlejnek byl díky vynikajícím výsledkům oceněn titulem „Trenér měsíce září“. Po posledním utkání vyzdvihl nejen skvělé publikum, ale také brankáře Mateje Tomka, který týmu skvělými výkony velmi pomáhá. Dle datové analýzy chytil 6,37 branek nad očekávání a je v tomto ohledu na špičce mezi extraligovými brankáři. Na druhé straně hřiště vyčnívají hráči hned dva. Nejlepším střelcem mužstva je Jindřich Abdul (5+3) a nejlepším asistentem David Kaše (3+5). V příštím utkání se tým bude muset obejít bez služeb zraněného útočníka Pawla Zygmunta a brankáře Šimona Zajíčka, který se bude po nemoci rozehrávat ve druholigové Slavii Praha.

V posledním utkání zvítězila Cheza 6:4 na domácím ledě proti Třinci. Dlouhou dobu diktovala tempo hry. Posledních 10 minut byli ale lepší Oceláři, z čehož také dvěma brankami dokázali závěr zdramatizovat. „Obrovsky důležité jsou pro nás vstupy do zápasů, kde se nám daří. Musíme se však zaměřit na zbytek zápasu, hraje se 60 minut a vznikají nám tam lehké výpadky, kterých se musíme vyvarovat," zaznělo po utkání z úst Nicolase Hlavy.

Poslední vzájemné utkání

Poslední vzájemné soutěžní utkání proběhlo 5. února, kdy v prodloužení vystřelil Varům výhru 1:2 obránce Dalimil Mikyska.