Až snový start zažívají svěřenci Karla Mlejnka. Po úvodní porážce se totiž chemici vezou na vítězné vlně. V pátečním klání se Litvínov představil na domácí půdě s mladoboleslavskými bruslaři. Velice vyrovnaný souboj rozhodla třetí třetina. „Každá výhra dodá sebevědomí jak jednotlivcovi, tak týmu. V zápasech ukazujeme výborný charakter, zatím jsem spokojený," lepší uvedl kapitán Vervy Matúš Sukeľ. Díky dosavadnímu průběhu sezony se Litvínov právem nachází na 3. místě v celkové tabulce se ziskem 14 bodů. V bodování se velice daří Jindřichu Abdulovi (5+2) a je nejlepším střelcem chemiků.

Litvínov si velice slušně vede také v přesilových hrách a zejména při hře v oslabení. Z 31 oslabení Verva inkasovala pouze 2 góly a procentuální úspěšnost se pohybuje nad 93%. Navíc chemici dokázali ve vlastním oslabení také jednou skórovat.

Z kabiny Ocelářů

Doposud se Třineckým podařilo vyhrát tři utkání a nachází se na 9. místě. Vzestup Ocelářů zastavil v pátečním klání Hradec Králové, když se Třinci nepodařilo vstřelit ani jednu branku a zároveň jich rovnou pět inkasovali. Velmi těžko jsme se dostávali do šancí a když už jsme si něco vytvořili, tak jsme to neproměnili. Soupeř trestal z protiútoků, byl silnější v osobních soubojích. Byl to pro nás těžký zápas, soupeř vyhrál zaslouženě," uvedl pro klubový web trenér Třince Vladimír Országh.

Nejproduktivnějším hráčem draků je Martin Růžička (2+5) a posléze Daniel Voženílek (3+2). V brankovišti dostává přednost Marek Mazanec s aktuálními 90,91%. 

Poslední vzájemné utkání, které ukončilo předkolo loňského play-off