Litvínovská forma pokračuje

Družina Karla Mlejnka začala sezónu výborně. Z pěti utkání vyhrála čtyři a po zásluze se drží na třetím místě tabulky se ziskem jedenácti bodů. V posledním utkání dokázali litvínovští prolomit smůlu královehradeckého stadionu, ze kterého si odvezli dva body po dlouhých tří a půl letech po výhře 3:2 po samostatných nájezdech. Body mohli být dokonce tři, jelikož Verva vedla ve druhé třetině už 2:0, ale domácí dokázali srovnat a utkání došlo do nájezdů, které rozhodl Petr Koblasa. ,,Z našeho pohledu utkání v Hradci vždy rozhodují začátky utkání. My jsme na to samozřejmě naše hráče nabádali a povedlo se to. To, že máme extra bod navíc je výborný, zásluhu na tomto vítězství má nejen tým, ale také brankář, který podal parádní výkon,” pochválil svůj tým Karel Mlejnek a vyzdvihl výkon brankáře Mateje Tomka. ,,Myslím si, že celý tým fungujeme jako kolektiv a v zápasech ukazujeme charakter. To všechno se nějak skloubilo dohromady a musím zaklepat, že to zatím sedí”, popsal výkony týmu litvínovský brankář.

Produktivitě v litvínovském dresu vládne Ondřej Kaše, který si připsal šest kanadských bodů za dvě branky a čtyři asistence, zároveň je nejlepším nahrávačem týmu. Nejvíce branek si v dosavadní sezóně připsal Jindřich Abdul, který rozvlnil síť za zády soupeřů čtyřikrát. Matej Tomek má úspěšnost zákroku 92,68 %, což ho řadí na osmé místo ligové tabulky.

Mladá Boleslav také drží sérii výher, konkrétně tří

Mladoboleslavští začali sezónu dvěma porážkami, a to na ledě Liberce a poté nestačili doma na Vítkovice. Pak ale přišly tři výhry v řadě. Nejprve tým ze středních Čech přivezl dva body vítězství 2:1 po nájezdech z Hradce Králové, poté si také poradili s Kometou Brno a Karlovými Vary na svém ledě. I díky této sérii tří výher se Mladá Boleslav vyhoupla na šesté místo a má osm bodů. Poslední utkání s Karlovými Vary připomíná výsledkem spíše fotbalové klání, když mladoboleslavští zvítězili 1:0 po brance Róberta Lantošiho. ,,Víme, že Karlovy Vary hrají dobrý bruslivý hokej a jsou nepříjemní. Na to jsme se připravili, Růža nám zachytal dobře a nám se také podařilo ubránit nějaká oslabení. To si myslím, že byl klíčový faktor zápasu. Dobrý bojovný výkon, jsme rádi za tři body,” zhodnotil utkání s Vary trenér Mladé Boleslavi Václav Pletka. 

Nejproduktivnějším hráčům hostů je finský forvard Matti Järvinen, ten si připsal šest kanadských bodů za tři branky a stejný počet asistencí. Zároveň je nejlepším nahrávačem i střelcem Bruslařů. Brankář Filip Novotný má úspešnost zákroků 91,97 %.

Vzájemná bilance obou týmů

Litvínovští v poslední době na svého soupeře umí. Z posledních pěti utkání dokázali vyhrát čtyři a všechna v základní hrací době. Boleslavští Litvínov naposledy porazili v listopadu minulého roku. 

Poslední vzájemné utkání, které na ledě Mladé Boleslavi vyhráli chemici 2:1