Litvínov navázal na domácí výkon a bodoval v Brně

Po jediné prohře se Litvínov ukázal poprvé v letošní sezoně na domácí půdě a od té doby se mu daří. V zádech mají chemici dvě výhry. Tu první získali proti Plzni a v pátečním utkání dobili brněnskou arénu. „Domácí hráli dobře kombinačně, vytvořili si spoustu příležitostí, nás mrzí začátek utkání, kdy jsme měli v prvních pěti minutách tři přečíslení, z nichž si troufnu říct, že byly všechny tutové,“ zhodnotil utkání Karel Mlejnek.

Svým premiérovým gólem pomohl litvínovským hokejistům Liam Kirk, který je poslední předsezonní posilou Vervy. Bodově pozadu nezůstal ani Jindřich Abdul, jenž se čtyřmi kanadskými body šéfuje bodování Litvínova.

Lodivodi Vervy mohou být se začátkem sezony relativně spokojení. Po třech odehraných kolech se Litvínov nachází na 7. místě s 6 body s rozdílem jednoho bodu od prvního místa v tabulce.

Tygři se potřebují zmátořit, v pátek jim nevyšel vstup do zápasu

V loňské sezoně byla bilance vzájemných zápasů s Tygry příznivější pro Liberec. Z dvanácti možných bodů jich Verva vybojovala 5. Třikrát se rozhodovalo až v nastaveném prodloužení nebo samostatných nájezdech.

Liberečtí nezažívají zrovna snový vstup do sezony. Po třech utkáních mají v zádech jednu výhru na úvod, ovšem další dva zápasy prohráli. Naposledy se střetli s úřadujícím mistrem extraligy Třincem. Tygrům se nepodařil vstup do zápasu a po dvaceti minutách museli dohánět dvoubrankové manko „V první třetině jsme nehráli špatně, ale inkasovali jsme dvě branky a hráli dvakrát v šesti. To jsou věci, které si musíme pohlídat. Kdybych totiž měl hodnotit celý zápas, úvodní dvacetiminutovka rozhodla,“ uvedl po nepovedeném vstupu Jiří Kudrna. Liberec sice poté dokázal snížit v prostřední části hry, ale v závěrečné dvacetiminutovce potvrdil Třinec své vítězství 4:1. 

Koho sledovat v týmu soupeře

#19 Oclar Flynn - Rodák z Burnley zažil průlomovou sezónu v loňském roce, když v 51 zápasech základní části zaznamenal 38 bodů za 22 gólů a 16 asistencí. Letos by měl patřit opět ke klíčovým postavám Bílých Tygrů, což potvrdil v prvních třech zápasech (2+2).

#12 Ian McCoshen - Nejnovější posila do liberecké obrany přišla z finského Ässätu Pori, kde včetně play-off nasbírala 32 bodů (7+25) za 67 zápasů. Rodák z Anaheimu má na svém kontě také 60 zápasů v NHL a 242 zápasů z farmářské AHL.

#8 Jayce Hawryluk - Další zajímavou posilou libereckého celku je Jayce Hawrlyuk, který se pyšní necelými 100 starty v kanadsko-americké NHL. V poslední sezóne oblékal dresy Belleville Senators a Uticy Comets, kde nasbíral celkem 11 bodů za 26 zápasů.

Domácí vzájemný zápas z 20. prosince 2022