Domácí premiéra se povedla

Chemici dokázali velice rychle zapomenout na úvodní porážku z pardubického ledu a po dominantním výkonu si doma připsali tři body za výhru proti Plzni. Svěřenci Karla Mlejnka zasypali Hlavajovu branku více než padesáti střelami, navzdory několika přesilovým hrám byl však zápas dramatický až do samého konce.

„Byl to super zápas. Atmosféra byla parádní a máme tři body, které jsme chtěli. Samozřejmě je dost věcí, na kterých ještě musíme pracovat, ale dnes jsme si řekli, že chceme tři body za každou cenu," hodnotil David Kaše nedělní zápas, který byl pro něj prvním v litvínovském dresu. Při svém debutu si navíc připsal dvě branky, nejdříve dorážel na 2:0 samostatný Hlavův únik, poté pečetil litvínovskou výhru do prázdné branky v samotném závěru utkání.

Pozadu nezůstal ani jeho starší bratr Ondřej, kterého taktéž čekala premiéra před domácím publikem. Byl to právě on, kdo vstřelil vítěznou branku, když tvrdou dělovkou z levého kruhu propálil z první bezmocného Hlavaje.  „Rozhodně jsem neřešil, jestli dám, nebo nedám gól. Hlavně máme tři body, což je strašně důležité," říkal v pozápasovém rozhovoru.

Oba rozhovory s bratry Kašovi si můžete pustit níže:

Vzájemná bilance

Bilance s Kometou byla v loňském roce z pohledu chemiků poměrně vyrovnaná. Na domácím ledě se černožlutým borcům dařilo, naopak v Brně byli úspěšnější domácí. Kometa dokázala ve Winning Group Areně posbírat všech 6 bodů a čekání Litvínova na venkovní výhru v Brně se tak od února 2022 prodloužilo.

Celková bilance za posledních pět let nepatří k nejhorším. Z třiceti možných bodů dokázala Verva posbírat 14 za čtyři výhry a dvě prohry v prodloužení, celkově se tak chemici blíží k téměř 50% úspěšnosti, co se získaných bodů týče.  Z posledních dvaceti vzájemných duelů získal Litvínov 29 bodů z možných 60, tedy opět velice blízko 50% úspěšnosti. 

Kometa zatím bez gólu

Kometa se v letošní sezóně zatím trápí. V prvním utkání nedokázali brněnští forvardi prostřelit královéhradeckého brankáře Bartošáka, v tom druhém udržel čisté konto také karlovarský Frodl. Po 120 minutách tedy Kometa stále čeká na svůj první gól v letošní sezóně.

„Když se nedá gól, tak se těžko vyhrává. Měli jsme dobrý začátek a bylo to fajn. Kluci pracovali jak měli a dělali si věci. Následně jsme špatně vystřídali a domácí nás potrestali. Vždy, když se stane něco negativního, tak nás to ovlivní. Pořád bylo plno času a stále jsme měli šanci se do utkán vrátit. Obětavost a gólman domácích nás dnes připravili o efektivitu v koncovce," hodnotil utkání s Karlovými Vary pro klubový web trenér Jaroslav Modrý.