Poprvé doma

Litvínov nevstoupil do nového extraligového ročníku vítězně, chemici v pátek nestačili na favorizované Pardubice. Navzdory dobrému výkonu ve druhé třetině, kdy byli černožlutí aktivnějším celkem na hřišti, týmu nevyšlo závěrečné dějství a kvůli dvěma slepeným gólům z kraje třetí třetiny odjížděli z Pardubic bez bodu. Soutěžní debut si odbyli Ondřej Kaše, Liam Kirk, Kevin Czuczman a také Petr Koblasa, který se postaral o jedinou branku Vervy z 38. minuty.

„Myslím si, že nás v tomto utkání zdobily speciální týmy. Utkání jsme si bohužel prohráli naší hrou na kotouči a ztrátami na modré čáře, po kterých jsme inkasovali tři branky," hodnotil utkání bezprostředně po jeho skončení hlavní trenér A-týmu Karel Mlejnek. Myslím si, že jsme první dvě třetiny dokázali hrát dobrý hokej, odvedli jsme slušný výkon a hráli jsme s Pardubicemi vyrovnaně. Ve třetí třetině to tam napadalo a zápas dopadl tak, jak dopadl," dodával Ondřej Kaše.  

Chemiky tak čeká domácí premiéra. Loni Litvínov doma vládl, v tabulce zápasů před vlastním publikem patřilo černožlutým skvělé 6. místo za 15 výher z 26 utkání. Celkem na litvínovském svatostánku nasbírali svěřenci Karla Mlejnka 47 bodů z celkových 78 možných. 

Vzájemná bilance

Plzeňští indiáni patřili v loňském ročníku k méně oblíbeným soupeřům Litvínova. Ve čtyřech utkání dokázali chemici uhrát pouhé tři body za domácí výhru z 50. kola. Ostatní tři utkání ovládla "Škodovka", která Litvínovu dokázala vstřelit pokaždé čtyři branky (3:4, 2:4, 1:4). Nejproduktivnějším hráčem současného kádru byl v utkáních s Plzní lotyšský obránce Janis Jaks, který ve čtyřech zápasech nasbíral tři body za dva góly a jednu asistenci. 

Plzeň patří k neoblíbeným soupeřům Litvínova dlouhodobě. Z posledních pěti sezón, ve kterých Litvínov odehrál na domácím ledě deset utkání, se chemici radovali z výhry pouze čtyřikrát a posbírali tak 11 bodů z celkových třiceti. Tým vedený kapitánem Matúšem Sukeľem tak bude chtít při domácí premiéře zlomit nepříznivou bilanci a navázat na výhru z letošního února.

Plzeň na úvod zaskočila Třinec

Premiéra Západočechů se vydařila, svěřenci Petra Kořínka dokázali porazit třinecké Oceláře 3:1. Měli jsme výborný vstup do utkání. V první třetině jsme dokázali vstřelit dvě branky, hráli jsme dobře a ve druhé periodě jsme pokračovali ve stejném duchu. Ke konci druhé třetiny jsme ale měli pasáže, kdy jsme ve středním pásmu zbytečně ztráceli kotouče, měli jsme dlouhá střídání, hrálo se nahoru dolů. S velkým odhodláním jsme nicméně dotáhli zápas do vítězného konce, jsme strašně rádi za tři body,“ hodnotil plzeňský lodivod utkání.

Mezi největší posily indiánů patří Jakub Lev či Kanaďan Luke Adam. V modrém dresu by se na Zimním stadionu Ivana Hlinky měl objevit také bývalý kapitán Litvínova Petr Straka, či posila od kladenských Rytířů, Miroslav Indrák. Klub naopak před sezónou opustili Petr Kodýtek, Ludwig Blomstrand i Marek Baránek, který v neděli oblékne litvínovské barvy.

Vstupenky na utkání

Vstupenky na utkání bude možné zakoupit v síti Ticketportal po kliknutí ZDE. Klubové pokladny naproti vchodu "A" Zimního stadionu Ivana Hlinky budou otevřeny dvě hodiny před úvodní buly.