Zahraniční mise ve Švýcarsku

Kromě tradičních extraligových soupeřů vyrazila Verva také do Švýcarska, kde změřila síly s Davosem a Zugem. S prvním jmenovaným si chemici dokázali poradit po skvělém výkonu Šimona Zajíčka a přesných trefách Sukeľa, Zileho a Jurčíka, zvítězili 3:0. Se silnějším Zugem, který si v loňské sezóně zahrál semifinále nejvyšší švýcarské soutěže, prohráli po přestřelce 2:6, kdy švýcarský soupeř proměnil hned pět přesilových her. 

Celkem má Litvínov na kontě již sedm přátelských utkání, v pěti z nich dokázal zvítězit. Kromě Zugu prohrál právě s Karlovými Vary, kterým na domácím ledě nestačil výsledkem 1:3.

Karlovarská vítězná série

Energie má na kontě osm přípravných utkání, z nichž zapsala sedm výher a pouze jedinou porážku. Prohra přišla hned v prvním přípravném utkání na ledě Mladé Boleslavi, ale poté skalpovali hokejisté lázeňského města dvakrát Kladno a Plzeň, jedenkrát Sokolov a Litvínov a vrátili porážku Mladé Boleslavi. Ve čtvrtek se tak pokusí natáhnout svou vítěznou šňůru na číslo osm. „Už se blíží začátek základní části, s výsledkem jsme spokojení, vyhráli jsme. Chtěli jsme se jim vyrovnat a trochu jsme vypadli z role, ale jsme rádi, že ve třetí třetině jsme se vrátili k tomu, co chceme hrát a čím se chceme v soutěži reprezentovat.", nechal se slyšet po posledním odehraném zápase s Kladnem asistent trenéra Vojtěch Šik.

Pro Vary byla příprava velmi zdařilá. Uvidíme však, jak se naladí na svůj sezónní start ve Vítkovicích čtvrtečním utkáním proti Litvínovu.

Zdařilá příprava Vervy

Kromě výše zmíněných utkání ve Švýcarsku, odehrála Verva pět utkání se soupeři z Extraligy. Ve čtyřech z nich nad soupeři zvítězila, dvakrát porazila kladenské Rytíře a mladoboleslavské Bruslaře. Neporažení zůstávají před odvetou pro chemiky právě Karlovarští. „Náš výkon nebyl celkově dobrý, nevím, čím to bylo, ale určitě jsme nehráli dobře už od začátku," zhodnotil poslední vzájemné střetnutí útočník Petr Koblasa, jenž před sezonou přestoupil právě ze soupeřova kádru.