Švýcarský program

Verva vyrazila do Švýcarska ve středu v ranních hodinách, v podvečer poté chemici dorazili do městečka Sursee, ve kterém stráví celkem 3 dny a odehrají zde první přátelské utkání s Davosem. To je na plánu ve čtvrtek 31. srpna od 19:00 a bude součástí doprovodného programu 11. ročníku Lehner Cupu. Utkání bude možné sledovat za necelých 6 švýcarských franků (cca 150,- Kč) na odkazu ZDE. Vstupenky pro případné návštěvníky lze poté zakoupit online na odkazu ZDE.

Davos v přípravě odehrál prozatím čtyři zápasy, shodně si připsal dvě výhry a také dvě prohry. Loňští čtvrtfinalisté Národní ligy narazili ve finálovém zápasu Dolomiten Cupu na pardubické Dynamo, kterému podlehli 1:5. Prozatím poslední utkání odehráli s Luganem, na které nestačili po prohře 2:5. 

V pátek 1. září se chemici přesunou do nedalekého Zugu, kde v Bossard Areně sehrají druhé utkání. Tentokrát vyzvou předloňského mistra a loňského semifinalistu švýcarské nejvyšší soutěže, místní EV Zug. Utkání je na plánu od 19:30 a bohužel ho nebude možné sledovat online.  

Z domácího tábora

Před odjezdem do Švýcarska se Litvínov může pyšnit zajímavou bilancí v přátelských utkáních, z pěti zápasů dokázala Verva čtyřikrát vyhrát. Chemici si dvakrát poradili s Mladou Boleslaví, dvakrát porazili Kladno a jednou podlehli Karlovým Varům, s nimiž si Litvínov ještě zahraje 7. září odvetu v rámci generálky na nadcházející extraligový ročník.

V posledním utkání debutoval také Ondřej Kaše, který se představil v černožlutých barvách náramně - brankou a asistencí přispěl k těsné výhře 2:1. „Bylo to těžké utkání, speciálně pro mě, byl jsem v zápasovém tempu po dlouhé době. Vůbec jsem nevěděl, co očekávat od hry plus ode mě, takže jsem šel trochu do neznámého. Byl to první zápas, bral bych to jako takovou rozkoukávačku. Doufám, že to bude lepší a lepší. Ale vyhráli jsme, což je také důležité," hodnotil po utkání pro klubový web. Jsme super parta, ale doufám, že se to bude stupňovat, bude to z nás cítit, všude kam přijedeme. Chceme být jako jeden, jedna parta a využívat to jako naší hlavní zbraň," dodal.