Z domácího tábora

Litvínovští v současné chvíli prožívají povedenou část letní přípravy, z dosavadních čtyř duelů dokázali třikrát zvítězit. Naposledy si poradili na domácí ledové ploše s Kladnem, po gólech Maštalířského, Zemana, Guta a Zileho dokázali zvítězit 4:1. Bylo to velice náročné utkání ve velice těžkých podmínkách, bylo docela vedro. Myslím si ale, že jsme chtěli víc a díky tomu jsme utkání dotáhli do vítězného konce," hodnotil zápas obránce Jan Strejček.

Na vítězství v přípravě se však nehraje - to hlásí také hlavní trenér A-týmu Karel Mlejnek.  „Hlavně nám jde o to, aby naši hráči měli nasazení a dělali ve hře to, co děláme v tréninku a co si chceme přenést do sezóny. To, že ty výsledky jsou teď takové jaké jsou, to bych nerad hodnotil, teď nás čeká série čtyř venkovních utkání, ve kterých, doufám, se kvalitně připravíme na start extraligy," říkal po utkání s Kladnem.

V přípravě je zatím největším překvapením již zmiňovaný osmnáctiletý Matěj Maštalířský, který naskočil do tří přípravných duelů a připsal si také jednu branku.  Je to hodně velká motivace, hrozně moc si toho vážím. Člověka to jen utvrdí v tom, aby pokračoval dál v tvrdé práci," říkal mladý útočník po jednom ze zápasů. 

Rozhovor s Karlem Mlejnkem po utkání s Kladnem si můžete pustit zde:

Bruslaři se v přípravě trápí

Narozdíl od Litvínova neprožívají mladoboleslavští nejpovedenější léto. Z celkem pěti utkání s Libercem, Spartou, Litvínovem a Karlovými Vary dokázali uhrát pouze jednu výhru, a to po nájezdech s posledním jmenovaným. Zatím se ještě pořád hledáme, takže máme na čem pracovat. Nějaký čas na to ještě je," reflektoval po posledním utkání útočník Robert Lántoši. Musíme jednoduše vědět, kdo kde je. Potřebujeme po každém hráči, aby o sobě dával vědět i na ledě," dodal.

V prvním utkání s Litvínovem šli Bruslaři do vedení po gólu Šmerhy, chemici však dokázali vývoj utkání otočit díky gólům Havelky, Demela a Zygmunta. Pořád bylo vidět, že je to ještě neučesané a všechny útoky se postupně sehrávají. Jdeme zatím krok za krokem," hodnotil současnou formu mladoboleslavských hlavní trenér Jiří Kalous. Musíme mít přesnější mušku, to se dneska ukázalo. Věřím, že proměňování přijde, šancí si totiž vytváříme hodně," dodal.