Z domácího tábora

Chemici se v přípravě představili již třikrát. Nejdříve dokázali porazit Mladou Boleslav (3:1), načež následovala prohra s Karlovými Vary (1:3) a také čtvrteční brankový festival ve Slaném, kde Verva dokázala porazit Kladno 5:1. Zápas hodně ovlivnily speciální týmy. Utkání bylo velmi rozkouskované jak z pohledu přesilovek, tak oslabení. My jsme naše přesilové hry využili, to samozřejmě rozhodlo utkání," hodnotil zápas hlavní trenér litvínovského A-týmu Karel Mlejnek.

Třemi body se v utkání blýskli Andrej Kudrna, Petr Koblasa a Matúš Sukeľ, čtyři body zapsal Lukáš Válek. „Měli jsme hodně přesilovek. My jsme na ně chodili často, takže to tak nějak vyplynulo z toho. V přípravě určitě nechci koukat na statistiky, musíme se na to spíše podívat z týmového hlediska a určitě si rozebereme na videu, co bylo dobře a v čem máme naopak rezervy. Z těchto zápasů si bereme ponaučení do sezóny," hodnotil utkání slovenský ostrostřelec Kudrna.

Příležitost pro mládež

První zápas s Kladnem odehrál Litvínov v omlazené sestavě. Kromě zkušených matadorů se v sestavě představilo také několik mladíků, v čele s Ondřejem Balážem či Matějem Maštalířským. Jsem hrozně moc rád za tu příležitost, co jsme dostali. Myslím si, že mě to určitě posune dál a lépe si zvyknu na přechod z juniorského do chlapského hokeje," říkal po utkání druhý jmenovaný. Chlapi jsou na ledě vyspělejší, ten hokej je celkově rychlejší, přesnější, hraje se více silově," dodal. 

Fanoušci měli během dosavadních přípravných utkání možnost sledovat také další produkty litvínovské akademie, postupně se v černožlutých dresech ukázali Ondřej Postl, Dominik Čech, Jakub Kroupa či Marek Slavík. Šanci dostali také Otakar Šik a Fabien Kočí z Jihlavy. „V prvních třech utkáních chceme dávat prostor také hráčům z juniorky, jsme v úzkém kontaktu s jejich trenéry," říkal pro klubový web Karel Mlejnek.