Zápas legend v Litvínově přímo navazuje na utkání hvězd na Slovensku a únorový vyprodaný zápas v O2 areně k připomínce 25 let od vítězství na Olympiádě v Naganu 1998.Obléct znovu hokejový dres a nastoupit na led je připravena řada bývalých hvězd v čele s litvínovskou ikonou a současně asistentem trenéra Robertem Reichelem. „Opravdu se moc těším. Obzvlášť, když se bude hrát na mém domácím stadionu. Od pořadatelů jsem dostal příjemný úkol, a to sestavit tým hráčů Litvínova. Doufám, že máme silný mančaft a dokážeme před našimi fanoušky zvítězit,“ říkal Robert Reichel, který byl v roce 2015 uveden do síně slávy Mezinárodní federace ledního hokeje IIHF.

A výběr opravdu bude silný. V týmu Litvínova se představí fanouškům známé tváře, doplněné o několik současných hráčů NHL či českých i slovenských hokejových legend. Z původně dvou slovenských hvězd NHL se nakonec omluvil Jozef Stümpel, diváci se však budou moci těšit na Žigmunda Pálffyho. Druhou absencí je brankář Pavel Francouz, který se nemůže zúčastnit ze zdravotních důvodů. Zápas nakonec nestihne ani Petr Nedvěd. Ze současného litvínovského A-týmu se ledě ukáže také Ondřej Kaše.

Kompletní sestava Týmu Litvínova:

Velké množství hvězdných jmen zdobí také druhý tým. Největším lákadlem bude bezpochyby bostonský útočník David Pastrňák, držitel Maurice Trophy pro nejlepšího střelce NHL ze sezóny 2019/2020 a bronzový medailista z MS 2022. „Zůstali jsme v Bostonu déle kvůli dceři, takže je to takové jiné. Máme kratší léto v Česku než dřív. Ale i za to jsem rád, protože jsme si nebyli jistí, jestli se letos do Evropy vůbec dostaneme. Musíme ještě stihnout i Švédsko za rodiči Rebeccy a pak už pojedeme zpátky do Ameriky," prohlásil Pastrňák k médiím minulý týden.

Zaujmou ale i další jména - dorazí Martin Nečas z Caroliny Hurricanes, Filip Hronek z Vancouveru Canucks či brankář Ondřej Pavelec, kapitánem týmu bude legenda New Jersey Devils Patrik Eliáš. Tým bude doplněn o osobnosti českého fotbalu, do branky se postaví Petr Čech, v útoku se poté představí Vladimír Šmicer. Aleš Kotalík se nakonec exhibičního utkání nezúčastní.

Kompletní sestava Týmu hvězd:

Program Zápasu legend v Litvínově:

Hvězdné sestavy nebudou jediným lákadlem, na které se fanoušci budou moci těšit. Součástí celého dne je také bohatý program, včetně fanzóny, ve které proběhne autogramiáda vybraných dvanácti hráčů (6 za Tým Litvínova, 6 za Tým hvězd). Fanoušci si budou moci nechat podepsat tleskadla s fotkami hráčů, která budou připravena zdarma ve fanzóně. Prvních 500 příchozích fanoušků do fanzóny navíc obdrží plechovku energetického nápoje Big Shock zdarma. 

13:00 - 21:00 Fanzóna na fotbalovém hřišti vedle ZS Ivana Hlinky

15:30 - 16:30 Autogramiáda

17:30 Slavnostní nástup hráčů na led

18:00 Začátek zápasu

Během fanzóny bude otevřený také Vervashop, ve kterém bude k dispozici exkluzivní merch k celé akci. Zakoupit bude možné speciální kšiltovky, minidresy, puky či klíčenky.

Výtěžek z akce a vstupenky

Celá akce má charitativní podtext. Polovina výtěžku poputuje do litvínovské mládeže, druhou polovinu dostane Nadace České filharmonie. Chceme propojit sport a kulturu, které dělají České republice dlouhodobě obrovskou reklamu ve světě. Česká filharmonie patří mezi top pět v Evropě a v kultuře platí stejná pravidla jako ve sportu. K úspěchu potřebujete nejlepší hráče - tady dirigenty, hudebníky," řekl Slavomír Lener na tiskové konferenci k utkání.

Vstupenky jsou stále k dispozici v prodejní sítí Ticketportal, koupit je lze po kliknutí ZDE. Zároveň si je fanoušci mohou osobně koupit ve Vervashopu naproti Zimnímu stadionu Ivana Hlinky.