Pro Litvínov se jednalo již o druhou fotbalovou exhibici této letní přípravy - 14. června vyzvali chemici v Březenci u Jirkova chomutovské Piráty. Stejně jako v loňském roce se z výhry radovali černožlutí borci, když po gólech Jurčíka, Zemana, Koblasy a Stehlíka zvítězili 4:1. 

Chemici tak přijeli potvrdit formu do ústeckých Neštěmic, kde sídlí místní klub působící v krajském přeboru Ústeckého kraje. Oproti zápasu s Piráty se v sestavě uskutečnilo několik změn - Petra Koblasu nahradil na křídle Marek Baránek, na postu hrotového útočníka se poté vyměnili Filip Helt a Pawel Zygmunt.

Z kraje utkání si dle očekávání užívali více míče domácí Neštěmice. Verva se prezentovala urputným presinkem a běhavým stylem, který korunovala bezchybná a obětavá práce litvínovské obrany pod direktivou stoperů Baláže a Zajíčka. Tvrdá práce přinesla své ovoce - ve 26. minutě utekl neštěmické obraně Lukáš Stehlík, který předložil balón do vápna pro Jana Strejčka a ten již neměl problém zakončit do odkryté klece - 1:0!

Ve druhé půli došlo na velkou obměnu v týmu domácích, zkušenější hráče nahradili mladíci z neštěmického dorostu. Ti ukázali kontrolované tempo, Verva se opět musela spoléhat na brejky a ojedinělé ofenzivní příležitosti. Trpělivost však přináší růže a poté, co na pravém křídle utekl v 61. minutě Nicolas Hlava a naservíroval povedený centr na hlavu Lukáše Stehlíka, se mohli chemici radovat podruhé - 2:0!

Neštěmičtí se však nevzdali a brankář Marek Berka měl místy plné ruce práce. Na nebezpečné pokusy však dokázal najít recept a podržel svůj tým před inkasováním kontaktní branky. Naopak to byla opět Verva vedená Nicolasem Hlavou, která zasadila poslední úder. V 88. minutě si Hlava navedl míč za vápnem na levačku a famózní dalekonosnou ranou na zadní tyč překonal domácího brankáře - 3:0!

V posledních minutách se skóre již nezměnilo a necelá stovka přihlížejících diváků si tak mohla vychutnat zajímavé a netradiční utkání. Celou akci zakončili hráči obou týmu společnou fotkou.

FK Český Lev Neštěmice - HC VERVA Litvínov 0:3 (0:1)
Branky: 26. Strejček, 61. Stehlík, 88. Hlava

Sestava Litvínova: Berka – Zeman, Baláž, Zajíček, Havelka - Strejček, Jurčík, Hlava, Baránek - Helt, Šalda (Zygmunt, Stehlík, Válek, Klika)