Z fotbalových utkání odehraných v rámci letní přípravy se stává nová tradice. V loňském roce Verva odehrála první vzájemné derby s Chomutovem na fotbalovém hřišti ve Spořicích u Chomutova, kde zvítězila 3:1. Odveta se pak odehrála ve středu 14. června na hřišti v Březenci v Jirkově. Znovu se hrálo 2x40 minut a utkání mělo podobný průběh jako v červnu loňského roku.

Diváci viděli z obou stran aktivní výkon, atmosféru nezkazil ani déšť, který se několikrát během zápasu snesl na hřiště. Skóre otevřel ve 31. minutě chomutovský Jakub Lauko, který po kombinaci spoluhráčů zůstal ve vápně nikým nehlídán - 0:1. Hráči ve žlutém byli aktivnější, gólové radosti se však dočkali až ve druhém poločase.

Na jeho začátku se po pravé straně dostal do úniku Ondřej Jurčík, který prošel až do dobré střelecké pozice a ranou ke vzdálenější tyči srovnal ve 44. minutě na 1:1. Netrvalo dlouho a chemici se radovali z druhé branky. Radim Šalda se šikovně uvolnil ve vápně a našel před brankou stojícího Denise Zemana, který už měl snadnou práci - 2:1.

V 73. minutě zakombinoval Nicolas Hlava s Petrem Koblasou, který na hranici pokutového území napřáhl a parádní ranou poslal míč obloukem do pravého horního rohu branky - 3:1. V samotném závěru pak ještě Nick Hlava vyslal dlouhým nákopem do úniku Lukáše Stehlíka, který zblízka prostřelil chomutovského gólmana počtvrté a stanovil konečný výsledek zápasu 4:1.

Charitativní přesah

I tentokrát mělo utkání charitativní rozměr. Veškerý výtěžek ze zápasu pomohl rovným dílem mládežnickým týmům 1. SK Jirkov a Nadačnímu fondu Pirátské srdce, který aktuálně pomáhá fanouškovi Stanislavu Hrzinovi, o jehož příběhu se můžete více dozvědět zde. Vedle vstupného se peníze vybraly také za vydražené hokejové artefakty, kterými byly například hokejky v zámoří působících chomutovských odchovanců Davida Kämpfa a Jakuba Lauka. Hráči našeho A-týmu navíc mezi sebou vybrali 3 000 Kč, kterými rovněž přispěli.

Sestřih zápasu

HC VERVA Litvínov – Piráti Chomutov 4:1 (0:1)
Branky: 44. Jurčík, 47. Zeman, 73. Koblasa, 80. Stehlík – 31. Lauko

Sestava Litvínova: Berka – Baláž, Zeman, Zajíček, Havelka, Šalda, Jurčík, Hlava, Koblasa, Zygmunt, Strejček, Slavík, Stehlík, Šprynar, Válek

Sestava Chomutova: Žižka – Kadeřávek, Havel, Záruba, Koblížek, Eret, Chrpa, Kämpf, Tůma, Lauko, Filip, Mála, Svoboda, Remeš, Príhoda, Veselý, Putz

Program následujících dní

Další fotbalová exhibice je na programu příští středu 21. června v Neštěmicích v Ústí nad Labem. Utkání startuje v 17:30. Ještě před tím se v neděli 18. června zúčastní Robert Reichel a pětice hráčů A-týmu běžeckého závodu na Benediktu v Mostě, který pořádá ORLEN Unipetrol. Přijďte si užít sportovní odpoledne společně s námi!