Florbalové odpoledne začalo v 16:30 předzápasem přípravky Bivoje se základnou Litvínova. Na malém hřišti padalo spousta gólů, rychlého tříbrankového vedení se ujali mladí florbalisté, ještě v prvním poločase (hrálo se 2x12 minut) se však malým chemikům podařilo stav otočit a nakonec zvítězit 12:9.

Po úvodním zápase mohla začít autogramiáda hráčů Vervy, podpisové karty zmizely během několik málo minut. Více než dvě stovky diváků pak od 17:30 sledovalo hlavní utkání. Do něho vstoupili chemici s příslovečnou vervou, v první třetině (hrálo se 3x20 minut) prakticky nepustili domácí Bivoj z jeho poloviny. I přes enormní snahu chemiků se ale ve druhé polovině zápasu projevila zkušenost florbalistů, kteří nakonec zvítězili 4:1. O jedinou branku Vervy se postaral v poslední minutě zápasu Pawel Zygmunt.

Sestava Vervy: Lukáš Klika – Jan Strejček, Ondřej Jurčík, Denis Zeman, Ondřej Baláž, Radim Šalda, Lukáš Válek, Filip Helt, Martin Havelka, Nicolas Hlava, Pawel Zygmunt, Michal Gut, Marek Berka, Lukáš Stehlík, Marek Slavík

Kustodem byl Šimon Zajíček, utkání si nenechal ujít ani kondiční trenér Petr Švehlík, který pomocí sport trackerů měřil aktivitu hráčů. 

U vstupu do haly byla umístěna pokladnička Konta našeho srdce, kam mohli návštěvníci zápasu přispět dobrovolným vstupným na podzimní rehabilitační pobyt pro malou Kačenku Zíkovou. Ta za posledních několik měsíců udělala obrovské pokroky, na které je ale třeba navázat další intenzivní rehabilitací. Děkujeme všem, kteří přispěli!

Předchozí vzájemné zápasy

Čtvrteční zápas navázal na dvě předchozí exhibiční utkání, která pod názvem "Florbalová bitva" odehrála Verva proti Bivoji v letech 2015 a 2016 na Zimním stadionu Ivana Hlinky. Při premiérovém střetnutí, v červnu 2015, pár týdnů po mistrovské euforii, se chemici postavili soupeři, který v témže roce vybojoval historický postup do nejvyšší florbalové soutěže. Z vítězství 12:10 se tehdy radoval Bivoj. V odvetě o rok později pro změnu vyhráli chemici 10:8.

Sestava Vervy v roce 2015: v brance Miroslav Petružálek – Jakub Petružálek, Karel Kubát, Rostislav Martynek, Filip Pavlík, Ondřej Jurčík, Lukáš Horák, Jakub Soukup, Martin Mical, Jan Klobouček

Sestava Vervy v roce 2016: v brance Miroslav Petružálek – Jakub Petružálek, Tomáš Pavelka, Rostislav Martynek, Martin Kokeš, Jaroslav Šimeček, Richard Nejezchleb, Josef Stříbrný, Lukáš Válek

*V obou ročnících byla sestava Vervy doplněna fanoušky.