Verva nenavázala na svoje vítězství

Litvínov táhnul pětizápasovou šňůru proher, která skončila dvě kola zpět, když Verva dokázala otočit domácí utkání s Mladou Boleslaví a dokráčela si pro vítězství 4:3. V posledním utkání zajížděl Litvínov na led Plzně, kde začal dobře. Už ve druhé minutě proměnil trestné střílení Giorgio Estephan, ale to bylo od Severočechů vše. Ve zbytku zápasu pálili pouze domácí, kteří síť za zády Denise Godly rozvlnili čtyřikrát. „Měli jsme dobrý vstup do utkání, avšak ten nakonec trval jen nějaké tři minuty. Po obdržené brance začala Plzeň získávat kotouče, dostávala se více k nám do pásma, kde si navíc vytvářela tlak a brankové příležitosti. Od druhé třetiny se obraz hry naplno přetavil na domácí stranu”, zhodnotil utkání trenér Karel Mlejnek. Litvínov tak díky této prohře spadl na jedenácté místo a poslední Kladno ztrácí už pouhé tři body.

Bodování stále vládne Šimon Stránský (7+23). Nejlepším střelcem je Andrej Kudrna se sedmnácti brankami.

Pardubice na vrcholu

To pardubičtí musí řešit úplně jiné problémy, než který mají Severočeši. Pardubice jsou se 77 body na první místě extraligové tabulky. Hostům se sice nepovedl předposlední zápas se Spartou, ve kterém prohráli na svém ledě 0:3. Tuto prohru ale odčinili v posledním utkání, kdy na ledě Liberce zvítězili 4:3. V dramatickém utkání Pardubice třikrát vedli, ale nakonec zápas rozhodli jedenáct sekund před koncem v přesilové hře, když se přesně trefil Robert Kousal. „Bylo to velmi dobré a rychlé utkání. Padlo hodně branek, hrálo se nahoru, dolů. Těch jedenáct vteřin před koncem se štěstí přiklonilo k nám. Myslím si, že jsme byli o chlup lepší než Liberec a výhru jsme si zasloužili”, neskrýval nadšení z výhry trenér Pardubice Marek Zadina.

Nejlepší v bodování je Lukáš Radil, ten má jednatřicet kanadských bodů za jedenáct branek a dvacet asistencí. Nejlepším střelcem je Tomáš Zohorna se čtrnácti branky.

Vstupenky na zápas

Pokladny se otevřou ve 13:30, vstupenky můžete zakoupit také online zde.

Sestavy z minulého utkání:

Godla – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), D. Kolář, Šalda – Š. Stránský, Sukeľ (C), Zdráhal (A) – Kudrna, Estephan, Abdul – Berka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Chalupa

Will – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Bučko, J. Kolář (A), Vála, Hrádek – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), T. Zeman – Štetka, A. Musil, Vondráček.