U fanoušků oblíbená "čtyřiašedesátka" Ondřej Jurčík je opět hráčem Litvínova. Odchovanec, který po konci smlouvy v Litvínově v létě 2020 odešel na Slovensko, se přes prvoligový Baník Sokolov vrací do kádru chemiků. S Vervou podepsal třicetiletý vysoký útočník smlouvu do konce příští sezóny.

V aktuálním ročníku extraligy už má v našem dresu odehraných 13 zápasů, na začátku prosince loňského roku ho totiž trenér Karel Mlejnek začal využívat na střídavé starty právě ze Sokolova. Hned při svém prvním startu si připsal asistenci na vítězný gól Andreje Kudrny v čase 54:13 a podílel se tak na obratu z 1:3 na konečných 5:3. V dalším domácím utkání proti Vítkovicím se opakoval scénář. Chemici opět otočili stav zápasu z 1:3 na 5:3, první gól žlutočerných vstřelil právě Jurčík.

"Ondra si během výpomoci ze Sokolova vedl dobře a svými výkony si řekl o novou smlouvu v Litvínově. Já jsem rád, že jsme se dohodli a věřím, že bude i nadále platným hráčem," řekl k podpisu generální ředitel Vervy Pavel Hynek.

Radost z podpisu pochopitelně neskrývá ani sám Ondřej: "Smlouvu s Litvínovem už jsem nečekal. Byl jsem připravený vypomoci, když bude hodně zraněných. Ale netušil jsem, že by to mohlo dopadnout až takhle. Jsem moc rád, že můžu hrát opět za Litvínov. Doma je doma."

V létě oslaví Jurčík 31. narozeniny, v české nejvyšší soutěži odehrál 343 zápasů. Všechny do jednoho v dresu litvínovského klubu. Je také držitelem jediného litvínovského mistrovského titulu ze sezóny 2014/2015.

"Podpisem Ondry Jurčíka jsme získali zpět především odchovance a velkého bojovníka, což v dosavadních utkáních dokazoval a věříme, že bude dokazovat dál. Sluší se určitě vyzdvihnout i postoj HC Baník Sokolov v jednáních o jeho přesunu k nám," přidal svůj pohled na transfer hlavní trenér Litvínova Karel Mlejnek.

Jury, vítej zpátky doma. Ať se Ti daří!