Když v sezóně 1959/1960 rozehrál Litvínov pod názvem Jiskra SZ svůj historicky první ročník v nejvyšší soutěži, jako kapitán hráče vedl nejstarší Vladimír z rodinného klanu Kýhosů. V Litvínově působil v nejvyšší soutěži jako hráč celých osm let a zvládl nastoupit do 230 ligových zápasů. Později byl i litvínovským trenérem. U mládeže vypomáhal s trénování dokonce ještě vloni.

Před nedělním zápasem s Mladou Boleslaví vyrazil od Zimního stadionu Ivana Hlinky početný průvod gratulantů, který si to zamířil na okraj města ke Koldůmu, kde pan Kýhos nejstarší bydlí. S krásným nápadem přišel marketingový manažer Vervy Jan Švarc a myšlenka se ve spolupráci s fanklubem Ropáci on Tour a mládeží HC Litvínov stala skutečností. Cestou dav skandoval jméno oslavence až před jeho dům. Když pan Kýhos vyšel ven před gratulanty, nechyběly slzy dojetí. 

„Jsme hrdí na naši historii a jako klub si nesmírně vážíme takové legendy, jakou pan Kýhos beze sporu je. Chtěli jsme mu to společně s fanoušky dokázat a myslím, že se nám povedlo uskutečnit nezapomenutelný zážitek pro všechny. Potvrdili jsme, že hokejový Litvínov je rodina,“ těšilo marketingového manažera Vervy.

Jak moc si v Litvínově takových person vážíme doložily i dary. Například předseda fanklubu Jan Ptáček obdaroval pana Vladimíra zlatou hokejkou, nechyběly ani květiny. Mezi gratulanty byl i bývalý vynikající útočník, mistr extraligy s Litvínovem a současný trenér mládeže Jakub Petružálek. Svou harmoniku rozezněl nevidomý muzikant Ondřej Krejča a všichni si naživo zazpívali i litvínovskou hokejovou hymnu.

"Nejkrásnější léta jsem zažil v Litvínově, v mančaftu, který mi přirostl k srdci. Kdybych nebyl tak starý, tak tam ještě jsem," žertoval dojatý oslavenec. Později odpoledne přišel i na stadion, kde mu zástupci vedení klubu předali dres s číslem 90 a celý zimák mu bouřlivě zatleskal.

Panu Kýhosovi tímto ještě jednou přejeme vše nejlepší k nádhernému životnímu jubileu, hlavně pevné zdraví. Tvůrcům myšlenky a všem zúčastněným děkujeme.