Špatná forma Litvínova

Verva se v posledních utkáních trápí. Pachuť porážky pocítila už v pěti utkáních v řadě ve kterých získala pouhé dva body za dvě prohry po prodloužení. Litvínovští postupně nestačili na Kladno, Karlovy Vary, Hradec Králové, Kometu Brno a v poslední utkání na Třinec. Verva se po této sérii nachází na jedenáctém místě tabulky se ziskem jednačtyřiceti bodů. Dva body ztrácí právě na svého následujícího soupeře z Mladé Boleslavy. Poslední Kladno na Litvínov ztrácí tři body.

Poslední utkání v Třinci nezačalo pro žlutočerné dobře, kdy po dvou brankách Daňa prohrávali už 0:2, ale skóre do konce první periody ještě korigoval kapitán Matúš Sukeľ. Ve třetí části dokázal skóre srovnat nejlepší střelec chemiků Andrej Kudrna a utkání šlo tak do prodloužení, ve kterém v poslední minutě rozhodl Andrej Nestrašil. „Ubráněné oslabení tři na pět bylo pro nás klíčovým momentem utkání z pohledu bodového zisku z horké půdy favorizovaných domácích. Jsme rádi, že jsme vyrovnali ve třetí třetině na 2:2“, zhodnotil utkání trenér Karel Mlejnek. Bodování v týmu Litvínova vládne Šimon Stranský (7+22). Nejlepším střelcem je stále Andrej Kudrna se sedmnácti brankami.

Trápení Mladé Boleslavy
To ani mladoboleslavští nezažívají nejpříjemnější období. Z posledních jedenácti utkání zvítězili pouze dvakrát za tři body a jeden bod si připsali za prohru po nájezdech na půdě Pardubic. Středočeši díky těmto nelichotivým výkonům vyměnili trenéra a po pěti zápasech přišla výhra, a to v posledním utkání na domácím ledě, kdy hostili Kometu Brno. Mladoboleslavští díky dvěma brankám Pláňka a Šťastného zvítězili 7:3. Jednu trefu si také připsala posila z pražské Sparty Dan Přibyl. „Obrovská chuť, nadšení, poctivost, zodpovědnost a hlavně pohyb. Ten nás zdobil po celou dobu utkání. Myslím si, že hráči si zasloužili vyhrát,“ tak si pochvaloval nasazení týmu nový trenér Petr Haken. Nejproduktivnějším hráčem Mladé Boleslavy je Ondřej Najman se čtrnácti kanadskými body za osm branek a šest asistencí. Nejlepším nahrávačem je Pontus Aberg s deseti gólovými přihrávkami.

Vstupenky na zápas

Pokladny se otevřou ve 13:30, vstupenky zakoupíte také online zde. Před zápasem se ve 13 hodin sejdeme s fanoušky a zástupci mládeže u vchodu A a půjdeme slavnostním průvodem směrem ke Koldůmu, kde bydlí Vladimír Kýhos nejstarší, který v pátek oslavil 90. narozeniny. Prvního kapitána Litvínova v nejvyšší soutěži pozdravíme a společně mu popřejeme k narozeninám. Zapojte se do průvodu i vy!

Sestavy z posledního utkání:

Godla – D. Zeman, Zile, Wesley, Freibergs, Jaks, Demel (A), Strejček – Zdráhal (A), Sukeľ (C), Š. Stránský – Hlava, Gut, Kudrna – Abdul, Estephan, Straka – Chalupa, Jurčík, Šalda.

Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Hrdinka, Štich – Söderlund, Přibyl, Lantoši – J. Stránský (C), Fořt, Šťastný – Kantner, O. Najman (A), Kel. Klíma – M. Beránek, Závora, Dvořáček