Z kabiny Litvínova

Po novém roce se Verva střetla na venkovním stadionu s Kometou. Zápas to byl velmi vyrovnaný a rozhodla až třetí třetina, ve které si Brno vytvořilo náskok, který chemici nedokázali dotáhnout. "Kometa stejně jako my odehrála křečovité utkání. Na druhou stranu v první třetině byla jednoznačně lepší, zatímco my jsme se hledali. Ve druhé třetině jsme promarnili minimálně tři tutové gólové šance. Třetí třetina se mi hodnotí těžce. Po neúspěšně trenérské výzvě domácích bychom potřebovali vstřelit gól, který jsme nedali. Kometa pak dovedla utkání do vítězného konce," zhodnotil zápas trenér Mlejnek.

Vzhledem k velmi vyrovnané tabulce potřebuje Litvínov nutně zvítězit, protože od posledního místa, na kterém je aktuálně Kladno, jej dělí pouze dva body. Série porážek začala 26. 12., kdy Litvínov hostil právě Kladno, které v závěrečné dvacetiminutovce otočilo utkání na svou stranu, byť muselo od začátku dotahovat výsledek.

Největšími tahouny mužstva jsou nejlepší střelec chemiků a 5. nejlepší střelec celé extraligy Andrej Kudrna a Šimon Stránský, který vede tabulku klubové produktivitiy.

Sestava Litvínova v posledním utkání: Zajíček – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Wesley, Šalda – Š. Stránský, Sukeľ (C), Zdráhal (A) – Kudrna, Estephan, Abdul – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík.

Z kabiny Ocelářů

Síla třineckého kádru se potvrdila v minulém utkání, ve kterém se hrálo na ledě Hradce Králové. Oceláři po první třetině prohrávali 0:2, ale v následujících dvou dvacetiminutovkách hosté zabrali a manko z úvodního dějství srovali. O vítězi rozhodovalo prodloužení, v něm se střelecky prosadil hostující Voženílek a dva body si tak odvezl Třinec.

"Začátek nám tady dnes utekl, ale něco jsme si k tomu v kabině řekli a nakonec dva body máme, takže jsme rádi," řekl střelec Voženílek novinářům po utkání.

Ocelářům patří třetí místo v tabulce a mají 59 bodů. Kanadskému bodování draků a extralize velí Martin Růžička (19+19). Třineckým hokejistům hraje do karet také výborná úspěšnost v přesilových hrách (30,39%). Litvínov se v této herní disciplíně nachází na spodku tabulky.

Sestava Třince v posledním utkání: Mazanec – Havránek, Marinčin, Jaroměřský, J. Jeřábek, Zahradníček, Čukste – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Buček, Dravecký (A), Kurovský – Hrňa.

Verva vs. Třinec

Chemici mají Třinci co oplácet. Ve dvou letošních vzájemných kláních totiž svěřenci Karla Mlejnka získali pouhý bod za domácí porážku v prodloužení (1:2). V říjnovém duelu na ledě Ocelářů Verva padla 1:4. Podepsal se pod to hattrickem útočník Marko Daňo. Jeho tři trefy byly nejrychlejším hattrickem v historii extraligy.