HC Verva Litvínov

Zatímco před Vánočními svátky zvítězila Verva čtyřikrát za sebou a prodrala se až na desáté místo v tabulce, je teď situace poněkud méně uspokojivá. Na Štěpána padli litvínovští na svém ledě s posledním Kladnem a o dva dny později nechali všechny body v karlovarské KV Aréně. Oba nepříznivé výsledky se pokusí zlepšit domácím utkáním se soupeřem z východu Čech.

Litvínov patří mezi pět nejlepších týmů při hře na vlastním ledě. Z dosavadních 17 odehraných duelů na kluzišti Zimního stadionu Ivana Hlinky získal 30 bodů s kladným rozdílem ve skóre +12 (54:42). V posledních pěti domácích utkání zvítězil čtyřikrát, k čemuž vstřelil 20 branek a 13 jich obdržel.

Nejproduktivnějším hráčem Ropáků je Šimon Stránský, kterému s bilancí (7+19) náleží jedenáctá příčka mezi všemi bodujícími hráči aktuálního ročníku.

Mountfield Hradec Králové

Nálada v kabině Východočechů je aktuálně veselejší. V uplynulých šesti duelech padl Hradec pouze jednou, a to doma s Č. Budějovicemi 1:4. Královéhradečtí hokejisté odehráli 30 utkání během kterých uloupili o tři body více než Cheza, tedy 42 bodů svítí v kolonce Mountfieldu. Svým soupeřům nasázeli 76 branek a 78 branek inkasovali. V této statistice jim tak patří čtvrtá nejhorší příčka v produktivitě, ale na druhé straně jsou šestým nejlépe bránícím celkem.

Hradec Králové zvítězil ve všech třech svých posledních venkovních utkáních. Nejprve bral plný počet bodů v Karlových Varech, poté v Kladně a v minulém kole vybojoval dva body na ledě trápící se brněnské Komety.

Nejproduktivnějším členem týmu je Jakub Lev, který díky 9 brankám a 16 asistencím zaujímá 13. pozici ligového bodování.

Poslední vzájemná utkání

V domácím utkání vyhrála Verva 3:2 a byl to právě Mountfield, proti kterému si letos v televizním utkání připsala první výhru. Druhý zápas byl v režii Hradce Králové, který na svém ledě vyhrál 3:0.

Sestavy z posledního utkání

Litvínov: Godla (Zajíček) – Zile, D. Zeman, Freibergs, Šalda, Demel (A), Jaks, Wesley – Kudrna, Sukeľ (C), Abdul – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Chalupa – Havelka, Jurčík, Zygmunt

Hradec Králové: Kiviaho (J. Růžička) – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík (C), Rosandić, Marcel – Lev (A), Cingel, Morong – Okuliar, Pilař, R. Pavlík – Jergl, Lalancette, Perret – Doležal, Štohanzl, Moravec

Vstupenky na zápas

Pokladny se otevřou v 15:30, vstupenky můžete zakoupit také online zde.