Hlavní trenér chemiků Karel Mlejnek převzal letos tým po Vladimíru Růžičkovi a zejména poslední dobou se Vervě herně i výsledkově daří velmi dobře. V rozdělané práci bude moci pokračovat minimálně ještě v příští sezóně. Součástí nové smlouvy je také opce na ročník 2024/2025.

„I když je letošní sezóna teprve kousek za polovinou, už myslíme na budoucnost a složení kádru v příštích letech. Hlavní trenér je základním stavebním kamenem každého týmu a my jsme moc rádi, že jsme se s Karlem na další spolupráci dohodli,“ řekl nám k podpisu generální ředitel klubu Pavel Hynek.

K nové smlouvě se vyjádřil i trenér Karel Mlejnek: „Nabídky kontraktu ze strany klubu si nesmírně cením. Beru to především jako ocenění – a teď to důležité – dosavadní týmové práce hráčského, trenérského i realizačního týmu. Závazkem a zodpovědností vůči všem podporovatelům klubu je minimálně pokračovat v nastolené práci.“

Další dva nové kontrakty podepsali slovenští útočníci ve službách Vervy. Kapitán Matúš Sukeľ i současný nejlepší střelec extraligy Andrej Kudrna budou v Litvínově pokračovat ještě další dva roky.

„Za trenéry jsme opravdu velmi rádi, že klub uzavřel smlouvu s Matúšem. Jeho touha, přístup a odhodlání pracovat pro úspěch týmu jsou příkladné. Myslím, že je i velmi důležité, že se klub domluvil na spolupráci i s nynějším kapitánem týmu a dojde ke kontinuitě i na tomto postu,“ je přesvědčen hlavní trenér.

„Jsem rád, že jsem s Litvínovem prodloužil smlouvu. Věřím, že budu svými výkony pomáhat týmu k co nejlepším výsledkům v této i v nadcházejících sezónách,“ doplnil k podpisu sám kapitán chemiků Matúš Sukeľ.

Téměř stejné pocity z nového dvouletého kontraktu měl i nejlepší střelec probíhajícího ročníku extraligy Andrej Kudrna: „Jsem rád za prodloužení smlouvy. Společně s rodinou jsme tu spokojení a těším se na pokračování naší spolupráce. V kabině máme dobrou partu, a tak doufám, že se nám bude dále dařit a uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní a přinášeli radost z hokeje sobě i našim fanouškům.“

„I u Andreje za trenéry říkám, že jsme velmi rádi za jeho dohodu s klubem. Andrej má velice dobrou sezónu, je obrovským přínosem pro tým ve všech herních situacích a je stále navíc v nejlepším věku a my věříme, že svou vysokou výkonnost bude potvrzovat nadále,“ přidal hlavní trenér svůj pohled i k této dohodě.

„Pokračování Matúše i Andreje je pro tým i klub do budoucna velmi důležité a jsem opravdu rád, že jsme se s těmito hráči na smlouvách dohodli,“ dodal Pavel Hynek. „Všem fanouškům bych chtěl touto cestou za celý klub popřát krásné Vánoce a poděkovat jim za podporu. Jsou s námi v časech dobrých i když se zrovna nedaří. Odpočiňte si, užijte si svátky klidu a pohody se svými nejbližšími a v pondělí odpoledne nás přijďte podpořit v důležitém utkání proti Kladnu,“ uzavírá generální ředitel.

Veselé Vánoce!