S klasickou sestavou

Do nové sezóny jdeme s klasickou a osvědčenou sestavou, která v posledních dvou sezónách došla až do finále:

  • Radek “Kumbik” Kumbera
  • Jindřich “JiFi” Fencl
  • Patrik “Winci” Wenzel
  • Miroslav “TheNotorik” Šmok

Systém soutěže doznal drobných úprav, hrají pouze dva gameři z každého týmu (kvůli snazší domluvě termínů zápasů) a hraje se na 3 vítězná utkání. Nejprve se utkají hráči #1 vs. #1, potom #2 vs. #2, následuje duel dvou hráčů proti dvěma a potom křížem #1 vs. #2 a #2 vs. #1. 

Opět se hraje v módu HUT (Hockey Ultimate Team), kdy esport hráči za nahrané body sbírají nejrůznější karty hokejistů, které pak mohou nasazovat. Byť tedy zástupci klubů hrají v klubových dresech, nemají k dispozici skutečné soupisky extraligových týmů, ale právě svou sbírku nahraných karet. Některé fanoušky to může poněkud překvapit, jedná se však o běžnou praxi v těchto typech turnajů. Přeci jen pořád jde o hru a ne o přesnou simulaci reality. Extraligoví hráči nemají ve hře vysoká hodnocení a zápasy s nimi by nebyly až tak zábavné, pro samotné hráče ani pro sledující diváky.

První dvě kola skončila porážkou

V pondělí naši gameři odstartovali sezónu duelem s Českými Budějovicemi. Po zápase 2na2 sice vedli 2:1 na zápasy, nakonec ale prohráli těsně 2:3. Ve středu potom narazili na Kladno, kde bylo jasno už po třech zápasech, Rytíři nakonec ovládli utkání poměrem 4:1 a na první body do esportové tabulky tak stále čekáme. Každý ročník NHL přináší úpravy v hratelnosti, které ne vždy hráčům vyhovují a musí si na ně nějaký čas zvykat. Věříme, že i našim gamerům přejde nový ročník postupně do krve a vrátí se na vítěznou vlnu.

Další zápas hrají 29. prosince od 17:00 proti Vítkovicím a půjde o offline kolo, tedy zápasy hrané v pražském studiu a streamované na Twitch a YouTube EHL.

S novým partnerem

Od tohoto ročníku se partnerem našeho esportového týmu stala společnost Altisport, které děkujeme za podporu. Hráči dostali k oblíbeným esportovým dresům také nové mikiny se zlatými motivy právě od našeho partnera. Našim zástupcům ve virtuálním prostoru přejeme do dalších zápasů hodně štěstí!