Výborné výsledky Vervy před pauzou

Litvínov se v posledních dvou kolech potkal se soupeři z nejlepší čtyřky extraligy. Nejdříve chemici přivítali na svém ledě Vítkovice a po první třetině to nevypadalo zrovna nejlépe. Chemici prohrávali už 1:3, ale čtyřmi branky v řadě utkání otočili a zvítězili 5:3. V zápase následujícím hostila Verva Spartu Praha, která do té doby držela osmizápasovou šnůru vítězství v řadě, tu ale Litvínov dokázal překazit. Chemici od začátku dominovali a na startu druhé části už vedli 4:0. Sparta sice dokázala korigovat dvěma branky, ale poslední hřebíček do sparťanské rakve zasadil gólem do prázdné branky Andrej Kudrna, který si díky tomu připsal hattrick. Velkou zásluhu na tomto vítězství měl také útočník Pawel Zygmunt, ten si připsal branky dvě. „Vidím to jako extrémně vyrovnané utkání. Samozřejmě nám pomohl začátek, dvě velmi rychle vstřelené branky. Naši hráči museli být celý zápas jak se říká na špičkách, ale dneska splnili práci velmi dobře“, zhodnotil utkání se Spartou kouč Karel Mlejnek.


Bodování v litvínovském týmu stále vládne Giorgio Estephan (7+16), v těsném závěsu je Šimon Stránský (7+15). Nejlepším střelcem, a to nejenom týmu, ale celé extraligy, je Andrej Kudrna se šestnácti brankami. Litvínov se nachází na dvanáctém místě tabulky se ziskem 34 bodů.

Liberec si v posledním utkání zastřílel

To bodově je na tom Liberec lehce lépe než Verva, momentálně se nachází na sedmém místě se ziskem osmatřiceti bodů, ale k tomu má zápas k dobru. V posledním utkání přivítali Tygři na svém ledě Kladno, za které nastoupil po dlouhé pauze i Jaromír Jágr. Liberečtí zápas ovládli jednoznačně a tým ze středních Čech porazili a zvítězili 7:3. K této výhře pomohl i Tomáš Filippi, ten vstřelil dvě branky. „Byli jsme produktivní a podařilo se nám vždy vstřelit gól v momentě, kdy to bylo potřeba. Byly tam nějaké chvíle, kdy nás Kladno zavřelo a kdy jsme měli problémy s jejich forčekingem. Pomohli jsme si ale brankami, a to nás vždy trochu uklidnilo. Jsme za vítězství velmi rádi“, zhodnotil utkání trenér Liberce Patrik Augusta. 

Nejlepší v bodování Liberce je Tomáš Filippi, ten si připsal devatenáct kanadských bodů za pět branek a čtrnáct asistencí. O bod za ním je bývalý hráč Litvínova Uvis Balinskis, ten dal osm branek a připsal si deset nahrávek. Nejlepším střelcem je Jan Ordoš s devíti góly.

Vstupenky na zápas

Vstupenky můžete zakoupit online na našem webu nebo na pokladně v úterý od 15:30. 

Sestavy z posledního utkání:

Zajíček – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Šalda – Kudrna, Sukeľ (C), Straka – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Hlava, Gut, Fronk – Zygmunt, Jurčík, Havelka.

Kváča – Balinskis, Nedomlel, Ivan, Melancon, Derner, Kolmann, Štibingr – Birner (A), Filippi, A. Najman – Ordoš, Bulíř (C), Faško-Rudáš – Flynn, Šír, Frolík – Vlach, Jelínek (A), Rychlovský.