Andreji, jste hodně spokojení s výkonem?

Myslím si, že jsme předvedli dobrý zápas. I když ve druhé třetině tempo hry udávala spíše Sparta, protože jsme byli často vylučovaní. Kromě toho jsme hráli celkem dobře, takto bychom se chtěli prezentovat a po pauze se budeme snažit pokračovat dál.

Vstřelil jste svůj první hattrick v kariéře.

Pocity jsou super. Neděje se to tak často, je to má osmá sezona a první hattrick. Hlavní je, že jsme vyhráli. Takové zápasy jsme potřebovali, máme před sebou ještě dlouhou cestu, abychom se dostali tam, kde bychom chtěli být. Minulé utkání jsme také dotahovali a nakonec jsme vyhráli. Je dobře, že jsme zápas se Spartou dovedli do vítězného konce.

Karel Mlejnek říkal, že na sobě neustále pracujete a snažíte se zlepšovat třeba právě v té střelbě, vidíte to stejně?

Snažíme se, při trénincích pracujeme i na individuálních zručnostech. V sezoně jsou fáze, kdy to někomu jde víc a potom to jde někomu jinému. V podstatě je jedno, kdo střílí góly, hokej je týmový sport a snažíme se o týmový úspěch.

Osobně se vám daří už půl sezony, což je docela dlouhá doba…

Jsem za to samozřejmě rád, ale velké poděkování patří také spoluhráčům. Doufám, že takto budeme pokračovat i nadále.

Cítíte na sobě nárůst sebevědomí?

Něco na tom bude. Hodně hraji, nastupuji vlastně do všech herních situacích a mám důvěru od trenérů, čímž je sebevědomí větší.

Jaké to je sestřelit hattrickem zrovna Spartu?

Strávil jsem tam šest let, ale jsem rád, že jsme vyhráli. Že jsem dal hattrick proti nim, zkrátka to tak vyšlo.

Chtěli jste být první, kdo ukončí sérii sparťanských výher?

Samozřejmě, stejně tak Vítkovice měly dlouhou sérii. Pro nás je důležité, že jsme dokázali vyhrát a sebevědomí nám může pomoct i v dalších zápasech.

Pomohly týmu vaše dvě vstřelené branky na začátku první třetiny, čímž jste mohli Spartu zaskočit?

Je důležité mít dobrý začátek zápasu. V minulém utkání jsme inkasovali hned v prvním střídání. Snažili jsme se na tom pracovat. Dnes nám to vyšlo.

Jak vznikla první vstřelená branka?

Šel jsem tam s tím, že puk může nějak přeskočit a nakonec to vyšlo.

Cítíte se střelecky nejlépe ve své kariéře?

Asi ano. Dnes to tam padlo, poslední gól byl do prázdné brány. Ještě není konec sezony, budu se snažit pracovat v každém zápase.

Měníte se spíš v ryzího střelce?

Tak to vychází. Snažím se střílet na bránu, padá to tam. Jsem rád, ale nepovažuji se na ryzího střelce.

Jaké bylo snížení Sparty na 4:2?

Sparta zvítězila asi osmkrát za sebou a je to tým, který umí takové zápasy vyhrávat. Za stavu 4:2 jsme měli utkání stále ve svých rukách. Měli jsme nějaká oslabení, kdy tempo šlo na jejich stranu, ale v závěrečné dvacetiminutovce jsme to pohlídali.

Žádná panika tedy nepřišla?

Máme dost zkušený mančaft na to, aby panika nebyla za žádného stavu.

Jste aktuálně nejlepším střelcem extraligy…

Snažím se jít od zápasu k zápasu. Nikdy jsem nějak významně na statistiky nekoukal. Pro nás je důležité, že vyhráváme a je opravdu jedno, do střílí góly. Musíme dál makat a dostávat se v tabulce výš.

Budete se snažit být nejlepším střelcem až do konce sezony?

Myslím si, že o to se snaží každý. Góly jsou potřeba k tomu, abychom vyhrávali zápasy. V tomto prostředí se o to snaží každý, ale je toho před námi ještě hodně.