Parádní obrat Litvínova

Verva se v posledním utkání utkala na svém ledě s Vítkovicemi. Zápas se pro Severočechy nevyvíjel vůbec dobře, když po první periodě prohrávali 1:3. Litvínov ale čtyřmi branky v řadě otočil vývoj a dokráčel si pro tři body. „Myslím si, že úvod utkání byl ze strany Vítkovic vynikající. Při prvním a třetím gólu jsme natropili chyby. Takhle na kotouči hrát nechceme. Nebylo to příjemné. Na mužstvu se to odrazilo. Proti tak organizovanému a vynikajícímu týmu si ceníme dnešního výsledku“, zhodnotil utkání kouč Litvínova Karel Mlejnek. Verva se i napříč touto výhrou drží stále na dvanácté pozici se ziskem jednatřiceti bodů. Utekla tak poslednímu Kladnu o tři body, ale Středočeši mají zápas k dobru. 

Bodování Vervy vede Giorgio Estephan, ten vstřelil sedm branek a k tomu připsal šestnáct asistencí. Nejlepším střelcem týmu je Andrej Kudrna s třinácti brankami. Poslední tři zápasy odchytal celé Šimon Zajíček

Vítězná série Sparty

Pražané se po výměně hlavního kouče naladili na vítěznou vlnu, která čítá osm vítězství v řadě. Sparta se tak ze spodních pater vyšplhala až na čtvrté místo a chybí jim pouhý bod na třetí Olomouc. Sparta Praha hrála v posledním utkání na ledě Mladé Boleslavi. V těžkém zápase dokázala zvítězit v poměru 2:1, když se o vítěznou branku postaral v devětačtyřicáté minutě Vladimír Sobotka. Myslím si, že jsme viděli zápas, ve kterém jsme nebyli lepší. Domácí byli lepší, a také hokejovější. Ale teď jsme na vlně, kdy štěstím a bojovností se nám podařilo vyhrávat. A nyní se to podařilo znovu. Ale určitě jsme nebyli lepší“, tak zhodnotil utkaní trenér Pražanů Miloslav Hořava. 

Bodování v týmu z hlavního města vládne Roman Horák, ten si připsal dvaadvacet kanadských bodů za deset branek a dvanáct asistencí. Zároveň je i nejlepším střelcem svého mužstva. Skvělými výkony zajišťuje Spartu v brankovišti Jakub Kovář. V posledních 5 zápasech dostal pouhé 3 branky. 

Vstupenky na zápas

Pokladny se otevřou v neděli ve 13:30, vstupenky můžete koupit také online, vyhnete se tak čekání ve frontě. Těšit se můžete rovněž na třetí alternativní sadu bílých dresů.

Sestavy z posledního utkání:

Zajíček – Zile, D. Zeman, Freibergs, Strejček, Demel (A), Jaks, Šalda – Hlava, Sukeľ (C), Kudrna – Š. Stránský, Estephan, Zdráhal (A) – Straka, Gut, Fronk – Havelka, Jurčík, Zygmunt.

Kovář – Kempný, Polášek (A), Jandus, Moravčík, Němeček, Mikliš, Krutil – Thorell E., Horák (C), Tomášek, Konečný, Sobotka (A), Buchtele, Dvořáček, Vitouch D., Hauser, Vitouch M., Thorell G., Safin.