Z kabiny chemiků

Vedení Litvínova v týdnu reagovalo na špatný vstup chemiků do sezony. Vladimíra Růžička byl odvolán z pozice hlavního trenéra a nadále bude figurovat u litvínovské mládeže. Jeho místo zaujal Karel Mlejnek, který byl na pozici asistenta. "Mé ambice při příchodu do Litvínova nebyly žádné jiné než vedle ikony českého hokeje Vladimíra Růžičky, kde bych pracoval dvě až tři sezony na pozici asistenta," uvedl po odvolání svého kolegy Mlejnek. K ruce bude mít dva asistenty, a to Roberta Reichla a Davida Kočího."Interně jsme si kompetence nastavili. Budu to dělat podobně jako u U20, kde jsem nabral zkušenost. Budeme mít rozdělený tým, o který se kolegové budou starat," pokračoval v rozhovoru nový trenér o rozdělení kompetencí. Před pátečním duelem je Litvínov na posledním místě v tabulce s devíti body. Podaří se nové trojici zastavit nepovedenou sérii sedmi porážek v řadě?

Z kabiny Sparty

Sparťané za sebou mají předehrávku 31. kola s Vítkovicemi. Zápas vypadal pro Spartu velmi nadějně, ale Ridera ve třetí třetině srovnala krok i gólové manko a o vítězi rozhodlo prodloužení. Pouhá minuta stačila Michalu Řepíkovi, aby rozvlnit vítkovickou síť a bonusový bod zůstal v O2 Aréně.

S 21 body na kontě se hokejisté z hlavního města nachází na 6. místě. První vzájemný duel letošní sezony dopadl ve prospěch Sparty, která vyhrála 3:0 zásluhou Poláška, Přibyla a Vitoucha.

V týmu také došlo k několika změnám. Patrik Prymula dočasně přerušil svou hráčskou kariéru kvůli zdravotním problémům s kolenem. Tým pak posílil obránce Michal Kempný, čímž odešel Dominik Graňák