Z kabiny chemiků

Litvínovským se vstup do sezony nevydařil podle plánů. Z prvních dvanácti odehraných zápasů zaznamenala Verva pouze dvě tříbodové výhry a v celkovém součtu získala 9 bodů, což stačí pouze na poslední místo.

V úterý Litvínov hostil Dynamo Pardubice. Utkání s papírově silným mužstvem bylo do samotného závěru velmi vyrovnané a o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých Matej Tomek inkasoval čtyři branky a bonusový bod tak odjel spolu s perníkáři. Kaňkou pro Litvínov je nejen ztracený bod, ale také trest pro Ralfa Freibergse, který ve 3. minutě tvrdě sestřelil Filipa Koffera a byl potrestán disciplinární komisí stopkou na tři zápasy. Už v zápase byl Freibergs potrestán pětiminutovým trestem plus do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku.

Šedesát minut hrací doby neukázalo vítěze a na řadu přišlo prodloužení, ve kterém si oba celky připravily několik slušných akcí. Matej Tomek nastoupil do utkání v pozici jedničky a za svůj výkon se rozhodně nemusí stydět “Od toho v té bráně jsem. Dostal jsem tu šanci odchytat nějaké zápasy a být v tempu. Jsem rád, že jsem mohl klukům pomoci alespoň k jednomu bodu, ale mohli jsme brát víc”, uvedl pro klubový web pětadvacetiletý gólman.

I když Litvínov zaznamenal pátou porážku v řadě, hlavní lodivod Vladimír Růžička vyzdvihl bojovnost týmu, která se rozhodně nedala upřít, navíc Verva získala alespoň bod s velmi těžkým soupeřem “Naši hráči v zápase hodně dřeli. Pardubice mají silné mužstvo a nebylo to nic jednoduchého. Je škoda, že se nám v nastaveném prodloužení nepodařilo vstřelit gól, protože jsme ujeli,” ví hlavní trenér A-týmu. 

Prolomí Verva nepříjemnou sérii a ukončí první čtvrtinu sezony výhrou?

Z kabiny Olomouce

Tým z hanácké metropole má odehráno jen 10 zápasů, utkání s Karlovými Vary bylo odloženo z důvodu poruchy rolby na ledové ploše a úterní utkání se přeložilo kvůli velké marodce kohoutů. V tabulce se Olomouc nachází na 6. místě s 19 body.

Poslední utkání sehrála Mora s brněnskou Kometou a tři body zůstaly v Brně. První dvacetiminutovka byla sice gólově vyrovnaná, ale ve druhém dějství si domácí vytvořili náskok, na který kohouti nedokázali odpovědět a z DRFG Arény odjeli bez bodového zisku.

Kanadskému bodování v Olomouci velí Jan Káňa (4+3) a Jakub Orsava (3+4). V brankovišti je jasnou jedničkou Branislav Konrád (93,10) a v devíti odchytaných zápasech zaznamenal 2 čistá konta. V přesilových hrách na tom není Mora ideálně s úspěšností 14,00% vstřelila v početní převaze 7 gólů z 50 přesilovek. Stejně Litvínov i Olomouc patří mezi tři nejtrestanější mužstva, ale kohoutům se v oslabení daří příliš neinkasovat (82,61%). Vrátí se hráči z marodky v plné síle? Jak bude vypadat sestava? Sledujte utkání od 18.00 hodin.