Jak se zrodil váš příchod do Litvínova?

Oslovil mě generální ředitel klubu Pavel Hynek. Pro mě to bylo jasné rozhodnutí. Dlouho jsem na to čekal, že bych mohl Litvínov trénovat. Po nabídce jsem se tu poohlížel už déle, nejen tuto sezónu. Jsem moc rád, že to konečně přišlo.

Jak se těšíte na angažmá v Litvínově poprvé v roli trenéra?

Je to něco jiného, než když jsem tu byl jako hráč. Vždy, když jsem na stadion přicházel, tak měl člověk v sobě takové mrazení a vždy jsem si vzpomněl, jak jsem sem chodil jako malý kluk koukat na hokej. V dětských letech jsem chodil koukat na všechny hokeje, takže jsem byl na zimáku prakticky pořád. Mám na to hezké vzpomínky. Už jako hráč sem si v Litvínově něco prožil a jsem rád, že jsem zase doma a že se mi tu povedlo podepsat angažmá jako trenérovi. 

Máte za sebou hodně úspěchů, ale dá se říci, že je to pro vás s nadsázkou splněný sen, když jste se vrátil do Litvínova?

Mám tu rodiče, bratra a spoustu známých. Znám tu spoustu lidí, se kterými jsem tu hrál. Do Litvínova jezdím za rodiči i na zimák pokecat s klukama, se kterými jsem tu v minulosti hrál. Vždy se mi vybaví vzpomínky, protože jsem toho tady prožil hrozně moc. 

Jaká máte očekávání od týmu? 

Není to teď o nějakých řečech, ale o tom, abychom něco na tom ledě předvedli. Chci společně realizačním týmem posunout tým výše. 

Sledoval jste Litvínov v letošní sezóně?

Měl jsem dost času, takže jsem sledoval všechno a všechny týmy. Vyloženě, že bych se zaměřoval na Litvínov to se říci nedá. Viděl jsem asi tři zápasy, ale sledoval jsem více méně komplexně extraligu, ale i zahraniční soutěže jako je KHL, NHL či švédská liga. 

Čím si vysvětlujete litvínovské výpadky, které tým potkávaly v letošní sezóně?

Ono to v hokeji někdy tak je. Hrajete dobře skoro celý zápas a pak ho můžete klidně v pár minutách prohrát, když vám tam napadají góly. Nepotkává to jen Litvínov, ale i více klubů. Nechce se mi teď hodnotit nějaké chyby. Zajímá mě jen jedno, od zítřka nastoupím a chtěl bych, abychom se s realizačním týmem a hráči připravili na další zápasy, které nás čekají a abychom v nich uspěli.

Je pro vás výhoda, že nastupujete v době, kdy je reprezentační přestávka, budete mít možnost tým poznat a trochu potrénovat? 

Je pravda, že je dobré, že máme více času. Některé hráče znám, ale některé ne, takže je určitě fajn, že budeme mít teď trochu času se vzájemně poznat. Máme devět dní, takže uvidíme. Určitě potrénujeme a musíme se připravit na zápasy, abychom je uhráli.