Zápasy 17. 11. 2013, Redakce

Na bodový zisk chyběl gól, Sparta obrátila zápas

Posedmé v řadě už Verva nebodovala, i když zápas se Spartou rozehrála skvěle a vedla 2:0. Lídr tabulky nakonec stav obrátil a vyhrál 3:2. Při power play chyběly domácím k vyrovnání centimetry.

21. kolo, 17.11.2013, ZS I. Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
2 3
  • Třetiny

    2:0, 0:1, 0:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Francouz – Stříteský, Zeman – Gula, Šlégr – Kousalík, Posmyk – Jánský, Hübl (C), Lukeš – Martynek, Hanzl, Ručinský (A) – Rosa, Piroš, Černý (A) – Majdan, Jurčík, Pšurný. Připraveni Nechvátal a Kokeš. Trenéři Rulík a Hořava

  • Sestava hostů

    Pöpperle - Pilař, Piskáček, Švrček, Krejčík, Sičák, Philipp, Kubát - Ton, Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Přibyl, I. Rachůnek - Forman, Simon, T. Rachůnek. Připraven Král. Trenéři Jandač a Moták


Reportáž

Jánský se vrátil do sestavy a do první formace Vervy, tedy hráč, na kterého v létě právě ve Spartě nezbylo místo. Pražané naskočili do třetího ze čtyř duelů za sebou venku. V Třinci získali bod, na Kladně všechny tři a také pod Krušnými horami byli vysokým favoritem.

Jenže na začátku zápasu je domácí s podporou plného stadiónu krutě zaskočili. Druhá největší návštěva sezóny v Litvínově sledovala už ve 2. minutě jak se krásně uvolnil Piroš a bekhendem zavěsil. Ručinskému po objetí branky vzápětí sklouzl puk z hole, ale v 6. minutě předvedla první litvínovská řada parádní akci, na jejímž konci prostřelil přemisťujícího se brankáře Hübl, 2:0!

Sparta pak logicky zvýšila úsilí, Rolinkova přihrávka v přečíslení před klec neprošla a v 10. minutě zachránil proti ráně z mezikruží Francouz.

Premiérová vyloučení (Hübl a Buchtele) stavem nepohnula. Ve výhodě si o poznání lépe vedli domácí. V poslední minutě ještě Hübl uvolnil Jánského, ale Pöpperle se tentokrát prostřelit nenechal.

25 minut Litvínov poměrně bezpečně kontroloval zápas, pak ale zaváhal při rozehrávce za svou brankou. Zkušeně toho využil Ton, přihrál před svatyni Hlinkovi a ten snížil, 2:1. Pražané byli pak pohyblivější, jenže domácí gólman klid neztratil. V polovině zápasu se natlačil před branku Jánský, zakončit už ale nestihl.

A pokračoval tlak Sparty. Litvínov dokázal přečkat i vyloučení Posymka. Spartu oslabil v tomto dějství jen v jeho úvodu Pech. Rulíkovi svěřenci pak zvedli hlavu a několikrát Pöpperleho ohrozili. Sparta měla převahu při hře čtyři na čtyři (Jánského zákrok přifilmoval Hrbas a musel ven také), stav se ale nezměnil.

Hráči Vervy věděli, že na udržení výsledku musí ve třetí části přidat. Hra byla vyrovnanější než ve druhé třetině, přesto Sparta srovnala skóre. Ton z nájezdu hned ve 41. minutě ještě trefil pouze tyč. Domácí odpověděli průnikem Martynka. Jurčík nabil Majdanovi, Pöpperle vyrazil. Ale ve 48. minutě dorazil puk u Francouzovy tyčky Hlinka, 2:2.

Srovnat mohl Hübl, bekhendem přestřelil. Vítězný gól zaznamenal Ivan Rachůnek, projel po pravém křídle. Domácí reklamovali postavení mimo hru, marně. Následné vyloučení Sičáka žlutočerné fandy tolik nezahřálo. Power play v poslední minutě bylo jiné kafe, šestice Krušnohorců se usadila v útočném pásmu a dobře kombinovala. Gól byl na spadnutí, při poslední střele scházely maximálně centimetry...

Jiří Šlégr: "Zápas to byl pro diváky pěkný, ale my potřebujeme body a ty dnes nemáme. Udělali jsme dnes dvě větší chyby a proto zápas prohráli. Před třetím gólem jsem byl přesvědčený, že puk padl hráči na záda a měl to být ofsajd. Ale padnul z toho gól, nedá se nic dělat, prohráli jsme a už to nevrátíme."

Martin Ručinský: "Vedli jsme, dobře jsme zápas rozehráli, škoda. Naše hra je lepší i atmosféra v kabině je jiná než dřív. Udělali jsme nějaké body, zvedáme se. Dnes jsme prohráli s kvalitním soupeřem, Sparta si tak trochu hraje svojí vlastní soutěž. Nedá se nic dělat. Zápasy jdou rychle za sebou a my se musíme co nejlíp připravit na úterý, na Karlovy Vary. Potřebujeme zvítězit."

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Viděli jsme kvalitní utkání. Vstup do zápasu se nám povedl. Sparta má svojí sílu a kvalitu. Potřebovali jsme se dostat do vedení, což se nám povedlo, ale poté se síly vyrovnaly a Sparta nakonec utkání otočila. Když řeknu to hlavní: naši hráči odevzdali maximum a hráli nadoraz, dnes to na body nestačilo. Čekají nás další zápasy a připravíme se na ně."

logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Zdeněk Moták: "Do utkání jsme vstoupili špatně, domácí byli lepší ve všech směrech a zaslouženě vedli. Ve druhé třetině to už z naší straně bylo lepší a ve třetí části náš výkon gradoval. V závěru jsme měli i patřičné štěstí."

Fanshop