Zápasy 09. 03. 2023, Kamila Stříteská

Vyrovnané utkání rozhodli Oceláři v prodloužení

I druhé utkání ze série Litvínova s Oceláři bylo velice vyrovnané. Oběma týmům pomohly speciální týmy v přesilových hrách. Po šedesáti minutách bylo skóre vyrovnané a o vítězi rozhodovalo prodloužení. V něm měla Verva příležitost skórovat, ale šťastnějším týmem byl Třinec. Na sever Čech se přesouvá série za stavu 2:0 pro Oceláře.

PŘ2, 09.03.2023, Třinec, WERK ARENA
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
5p 4
  • Třetiny

    1:1, 2:1, 1:2 – 1:0
  • Střely na branku

    31:28
  • Vyloučení

    7:5
  • Využití

    2:3
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4465

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 8. Nestrašil (Hudáček, Voženílek), 27. Kaňák (J. Jeřábek, Nestrašil), 37. M. Růžička (Nestrašil), 57. J. Jeřábek (M. Růžička), 67. J. Jeřábek

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 2. Š. Stránský (Jaks), 35. Hlava (Sukeľ, Š. Stránský), 55. Hlava, 59. Sukeľ

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4

  • Rozhodčí

    Hribik, Obadal – Lederer, Axman

  • Sestava domácích

    Mazanec – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera – M. Růžička (A), Marcinko, Daňo – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Dravecký (A), Vrána (C), Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Buček – Hrňa

  • Sestava hostů

    M. Tomek – Strejček, Zile, D. Zeman, Freibergs, Jaks, Demel (A), Šalda – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Hlava, Gut, Straka – Zygmunt, Jurčík, Havelka


Reportáž

Bylo odehráno necelých 30 vteřin, když přišlo první vyloučení. Litvínov získal početní převahu a trestal. Jaks křižnou nahrávkou poslal kotouč na Šimona Stránského, jehož střela z první z pravého kruhu zapadla do třinecké svatyně - 0:1. Na druhé straně se brzy do akce pustili domácí. Z předbrankového prostoru nabil Roman Bučkovi, který se z velkého úhlu neprosadil, ovšem Roman se ještě pokoušel o dorážku, kterou zastavil Tomek betonem. Ve 4. minutě se chemici provinili nedovoleným zákrokem a Oceláři měli ideální příležitost k vyrovnání. Početní převahu sice domácí sehráli velice kvalitně, ale recept na Mateje Tomka nenašli. V 8. minutě nenápadnou akcí srovnal skóre Andrej Nestrašil a začínalo se od znovu - 1:1. Velice vyrovnaná hra se přelévala z jednoho konce ledové plochy na druhý. V 15. minutě lehce zaváhal Mazanec při rozehrávce, když vyjel proti Petru Strakovi a vyrazil puk, následně se Hlavovi nepodařilo od mantinelu zakončit do odkryté sítě Ocelářů. Závěr úvodní dvacetiminutovky strávila Verva v přesilové hře, která byla solidně sehrána. Po Sukel'ově zakončení se strhla na brankovišti pořádná mela, před kterou se třinecký gólman raději schoval do své chýše. Marcinko se Stránským inkasovali dvouminutové tresty a pokračovalo se v přesilové hře Litvínova. V posledních vteřinách se skóre již neměnilo a do kabin se odcházelo za vyrovnaného stavu.

Draci měli velice aktivní vstup do druhého dějství a několikrát nebezpečně prověřili pozornost litvínovského gólmana. Ve 23. minutě usedl na lavici hříchů Jurčík za hákování. V početní převaze Marinčin projel od pravého mantinelu přes obránce až do zakončení, ve kterém si položil Tomka na led, ale nakonec zamířil nepřesně. Vzápětí to zkoušel Erik Hrňa z levého kruhu, jeho bomba z první skončila na horní tyči. Po skončení litvínovského oslabení domácí ztratili puk v útočné třetině a zmocnil se ho Patrik Zdráhal, ten na druhé straně uvolnil Estephana, který zůstal úplně sám před třineckou brankou, kanadský forvard ale minul. Ve 27. minutě se na několik přesných přihrávek podařilo Ocelářům dostat z vlastního pásma a Lukáš Kaňák hledal pas před branku, kam si sjeli jeho kolegové, ale nakonec se kotouč dostal do sítě odrazem od brusle bránícího Guta - 2:1. O pět minut později byli chemici blízko vyrovnání. Patrik Zdráhal předal puk na modré čáře Kudrnovi, který se naslepo pokoušel poslat kotouč před Mazance, kde jej zachytil sjíždějící Zdráhal, ale proti němu se gólman Ocelářů stačil přemístit. Litvínovští si v zápase pomohli přesilovými hrami. Ve 35. minutě zakončil rychlou kombinaci gólem Nicolas Hlava - 2:2. Vzápětí se ale ukázala i síla speciálních týmů Třince. Martin Růžička si vyměnil kotouč s Nestrašilem a střelou z první vymetl pavučiny v rohu Tomkovy klece - 3:2. Jednobrankové vedení si Oceláři pohlídali do konce prostřední části.

Přes minutu dlouhou dvojitou přesilovou hru měla k dispozici Verva. Před jejím začátkem si trenér Karel Mlejnek vzal oddechový čas a Robert Reichel předal hráčům potřebné informace. Mazanec byl pod tvrdou palbou chemiků, ale gólově ti se prosadit nedokázali. Ve 48. minutě si Jeřábek nepohlídal Straku, který pronikl do útočného pásma a nabil do druhé vlny Martinu Havelkovi, jeho pokus těsně minul ocelářskou bránu. V 55. minutě se Vervě podařilo srovnat, když od pravého mantinelu překonal Mazance Nicolas Hlava a zapsal si druhou trefu v zápase - 3:3. V přesilovce domácích o pár minut později se k puku dostal Marcinko, který zůstal zcela sám u Tomka a trefil tyč. Jakub Jeřábek využil početní výhodu střelou z levého kruhu a domácí šli znovu do těsného vedení - 4:3. V závěru třetí třetiny vyslali chemici na led šestého hráče a brankář Tomek zamířil na střídačku. Powerplay se Karlu Mlejnkovi vyplatila. Matúš Sukel’ dostal kotouč na hokejku, když se Marinčin snažil vyrazit puk před sebe a litvínovský útočník zajistil další vyrovnání skóre- 4:4. O vítězi druhého zápasu rozhodovalo prodloužení. 

Po začátku nastavené části měli chemici k dispozici početní převahu, když byl při faulu přistižen Růžička. V přesilovce se sice hosté dokázali zabydlet v útočné třetině, ale na Mazance recept nenašli. Oslabení Třinec přečkal, následně se v obrovské šanci ocitl Roman, který mohl z dorážky rozhodnout o vítězi druhého zápasu, ale střelu zastavil jeden z bránících hráčů Vervy. Jakub Jeřábek o chvíli později už ale propálil všechno, co mu stálo v cestě a Třinečtí si vzali pomyslný druhý bod v prodloužení a druhou výhru v sérii.

Předkolo play off se nyní stěhuje do Litvínova, kde je v sobotu na programu třetí zápas. Oceláři jedou pod Krušné hory s výhodou dvou mečbolů.

Sestřih

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Zdeněk Moták

„Bylo to vyrovnané utkání. Navážu na pana kolegu Karla Mlejnka. V zápase bylo hodně vyloučených a na naší straně spoustu zbytečných faulů, což ovlivnilo utkání. Řekli jsme si, že za vítězstvím si půjdeme a budeme bojovat a dřít, čímž jsme byli odměněni, ale nic to neznamená."


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Druhý zápas na ledě soupeře, který jsme prohráli o jeden gól. Velkým faktorem na obou stranách byly speciální týmy. Prohráli jsme v prodloužení."

Fanshop