Zápasy - Dorost 25. 11. 2022, Věra Procházková

Gólová přestřelka dorostu v Českých Budějovicích

Č e s k é B u d ě j o v i c e - V zápase dorostenců s Motorem České Budějovice rozhodně nechybělo napětí. V tomto utkání mohli přihlížející diváci spatřit hned dvanáct gólů, z čehož pět gólů dali chemici. V zápase nebylo nouze nejen o góly, ale ani o trestné minuty, dohromady byli hráči vyloučení na 42 minut. Zápas rozhodla poslední třetina, kdy Litvínov nedokázal reagovat na tři rychlé góly.

1. kolo, 25.11.2022, České Budějovice, Budvar aréna
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
7 5
  • Třetiny

    2:2, 1:2, 4:1
  • Vyloučení

    8:8
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    84

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 6. Aulický (Postl, Palán), 14. Šimon (Humeník, Gřegořek), 31. Drančák (Humeník), 47. Drančák, 50. Šimon (Kinter), 55. Aulický (Gřegořek), 60. Hoch (Šimon, Humeník)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 12. Tůma (Kladivo, Tomaník), 20. Prokeš (Raichl, Soušek), 28. Horský (Prokeš), 32. Tomaník (Tůma, Kladivo), 43. Peroutka (Tůma, Raichl)

  • Průběh zápasu

    1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:5, 7:5

  • Rozhodčí

    Turhobr – Jindra, Kaiser

  • Sestava domácích

    Schacherl – Lukáš, Kubík, Šíma, Fábera, Prušák, Gřegořek – Aulický, Šimon, Humeník, Palán, Hečko, Lukeš, Postl, Hoch, Drančák, Kinter, Schmied.

  • Sestava hostů

    Trejbal – Soušek, Žák, Prokeš, Liška, Winkelhöfer, Břenda, Kladivo – Tomaník, Bednařík, Horský, Dostál, M. Peroutka, Raichl, J. Peroutka, Sander, Tůma, Koky.


Reportáž

Skóre otevřeli domácí, kdy v páté minutě poslal do vedení svůj tým Vojtěch Aulický 1:0. Odpověď přišla až v 11. minutě, kdy se prosadil Lukáš Tůma a stav snížil – 1:1. Domácí nemarnili čas a hned po dvou minutách se do litvínovské brány trefil Alan Šimon – 2:1. Před odchodem do kabin ještě rozvlnil sítě budějovické branky Daniel Prokeš – 2:2.

V druhé třetině přidal Denis Horský další gól, čímž zvýšil skóre hostů – 2:3. To se ale nelíbilo Samuelu Drančákovi, který stav opět vyrovnal – 3:3. Jenže ne na dlouho. Po minutě inkasoval budějovický Schacherl další gól, kdy nezvládl zpacifikovat ránu Olivera Tomaníka – 3:4.

Ve třetí třetině se jako první prosadili litvínovští, konkrétně Marek Peroutka, kterému se podařilo prostřelit budějovického brankáře – 3:5. To byl ale poslední litvínovský gól, dál už měli štěstí pouze domácí. V druhé polovině zápasu přišly tři slepené góly. Ve 46. minutě se znovu trefil Samuel Drančák – 4:5, v 49. minutě znovu Alan Šimon  5:5 a v 54. minutě autor prvního gólu Vojtěch Aulický – 6:5. V poslední minutě zápasu poslal za brankovou čáru ještě Štěpán Hoch, který zpečetil vítězství Motoru – 7:5.

Fanshop