Zápasy - Dorost 20. 10. 2022, Barbora Kaftanová

Litvínovští dorostenci vyhráli nad Hvězdou Praha a posunuli se v tabulce

L i t v í n o v – Černožlutý dorost dnes pořádně zabojoval a dokázal si vybojovat cenné body, díky kterým se posunul v tabulce na sedmé místo. V urputném duelu přehrál hráče Hvězdy Praha v poměru 4:3.

9. kolo, 20.10.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Hvězda Praha
HC VERVA Litvínov HC Hvězda Praha
4 3
  • Třetiny

    2:1, 2:1, 0:1
  • Střely na branku

    46:33
  • Vyloučení

    6:4
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    120

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 13. Raichl (Tomaník, Soušek), 20. Tůma (Dohnal), 34. Bednařík (Raichl, Soušek), 37. Tůma

    Branky a nahrávky HC Hvězda Praha: 3. Bláha (Dohnal), 31. Krejčí (Holas), 51. Dohnal (Ducháček, Holas)

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3

  • Rozhodčí

    Folk - Stacho, Kubas

  • Sestava domácích

    Trejbal (Balík) – Winkelhöfer, Horák, Prokeš (A), Kladivo, Vojíř, Soušek – Liška, Raichl, Tůma (A), Horský, Čermák, Peroutka (C), Tomaník, Zikmund, Pospíšil, Koky, Bednařík

  • Sestava hostů

    Vedral (Höhlig) – Holas, Novák, Vrabec, Štefík, Beňo, Foltýn, Houdek – Štípek, Štěpánek, Suk, Doležel, Bláha, Ducháček, Brož, Dohnal, Krejčí, Kulich.


Reportáž

První třetinu začali aktivněji hosté, kteří toho dokázali využít a dali Litvínovu první gól: Matěj Bláha s asistencí Dohnala – 0:1. Hosté se pokoušeli dostat přes nového brankáře Moustafu, který však dokázal všechny střely zachytit. Ve třinácté minutě se Litvínov prosadil gólem: Tomaník a Soušek přihráli Václavovi Raichlovi a ten dorovnal – 1:1. V poslední minutě padla branka do domácí sítě: Matěj Bláha zaskóroval pomocí asistence Dohnala – 1:2.

V druhé třetině opět zaútočili hosté na domácí branku, to však ale neúspěšně. Přes Moustafu se ale dokázali dostat až v třicáté první minutě: Matěj Krejčí, kterému asistoval Holas – 2:2. Na to domácí odpověděli ve třicáté čtvrté minutě: Raichl a Soušek připravili střelu Jonášovi Bednaříkovi a ten dává gól – 3:2. V třicáté sedmé minutě bylo nařízeno trestné střílení, ve kterém Litvínov přidává gól: Lukáš Tůma vyjel sám na bránu a kličkou překonal brankáře – 4:2. Druhá třetina skončila vyloučením pražského hráče Bláhy, který byl vyloučen za hrubost do konce zápasu.

Ve třetí třetině se snažili domácí využít přesilovku, což se nepodařilo. Hosté využili situaci v padesáté první minutě: Jiří Dohnal dal Litvínovu gól s asistencí Ducháčka a Holase – 4:3. Díky této střele hosté snížili náskok domácích. Pražští hráči se pokoušeli i nadále dorovnat skóre, ale nepodařilo se jim prostřelit Moustafu. Při jednom z těchto pokusů brankář domácích podrazil útočícího hráče hostů a dostal vyloučení v posledních osmi vteřinách. Na trestné lavici to za něj odseděl jeho spoluhráč. Dokonce zápasu nepadl už žádný gól a Litvínov si udržel vítězství 4:3. 

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzlík

"Byl to těžký zápas, který jsme potřebovali vyhrát, což se povedlo a jsme za to rádi. Výhru jsme fakt potřebovali, ale čekali jsem těžký zápas. Hvězda hrála dobře, ale říkám zaplať pánbůh za tři body."


Fanshop