Zápasy - Junioři 26. 11. 2022, Barbora Kaftanová

Junioři zvládli prodloužení v Třinci a vezou domů dva body

T ř i n e c - Litvínovští junioři se v sobotu postavili mladým Ocelářům. Po velice napínavém zápase Litvínov zvítězil poměrem 5:4. Rozhodl tak gól až v prodloužení.

26. kolo, 26.11.2022, Třinec, MINI WERK ARENA
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
4 5p
  • Třetiny

    3:1, 0:2, 1:1 – 0:1
  • Střely na branku

    48:42
  • Vyloučení

    5:7
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    46

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 10. Holinka (Cedzo), 12. Cedzo, 19. Volas (Šilar, Spěváček), 45. Gerych (Šutý, Kremnický)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 1. Ekrt (Beran, Vopat), 39. Čech (Skuhrovec, Danielčák), 40. Postl (Vopat, Dej), 55. Slavík (Danielčák, Dej), 62. Danielčák (Slavík, Hocelík)  

  • Průběh zápasu

    0:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 4:5

  • Rozhodčí

    Hradil, Cabák – Hanzlík, Gančarčík

  • Sestava domácích

    Milota – Volas, Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek – Gerych, Holinka, Moškoř, Šutý, Pánek, Spěváček, Bartoš, Cedzo, Ullrych, Hlávka, Šilar, Jobánek.

  • Sestava hostů

    Klika – Dudáček, Vyhlídal, Werner, Hocelík, Janda, Bystřický, Hynek – Postl, Danielčák, Ekrt, Beran, Slavík, Vopat, Čech, Dej, Bednařík, Špaček, Skuhrovec, Svoboda.


Reportáž

První útočnou akci si na sebe vzali hosté, kteří toho využili a po několika pokusech vstřelili první gól zápasu. Jan Ekrt vystřelil z mezikruží za pomoci asistence Berana – 0:1. Domácí se pokoušeli na tuto střelu zareagovat, ale nedokázali se dostat přes Kliku, který vždy stihl vše pochytat. Po deseti minutách se to ale domácím povedlo a dorovnali. Cedzo uhlídal pozornost Kliky, díky čemuž Miroslav Holinka vstřelil do prázdné brány Litvínova – 1:1. Hned na to se domácím povedlo přidat další gól. Adam Cedzo se dokázal udržet a opět díky nepozornosti brankáře vstřelil do prázdné brány  2:1. V posledních bojovných minutách první třetiny se Litvínovu moc nedařilo a díky následnému oslabení mu byl vstřelen další gól. Volas připravil střelu pro Vojtěcha Spěváčka, který tečoval – 3:1.

Třinec se hned po odpísknutí druhé třetiny pokoušel dostat přes Kliku, ten se ale dokázal udržet a vytrvat. I po náhlém oslabení hostů, kterého se tak Litvínov bál, se udrželi a zvládli celkový nátlak vytrvat. Ve třicáté deváté minutě se Litvínovu konečně po velké snaze povedlo přidat gól. Dominik Čech se s pomocí Skuhrovce dokázal dostat na druhý pokus skrz brankáře – 3:2. Tím však Litvínov neskončil a v závěru druhé třetiny dorovnal. Vopat nahrál Danielovi Dejovi, který vystřelil mezi betony – 3:3.

Od začátku třetí třetiny se objevoval veliký nátlak na Kliku. Ten vše stíhal pochytat až na pátou minutu, ve které Třinec odskočil do vedení. Robin Gerych s pomocí asistence Kremnického a Šutého přidal gól – 4:3. Litvínov se pokoušel dorovnat, to se mu však povedlo až v padesáté páté minutě, kdy Marek Slavík s nahrávkou Danielčáka dovedl vstřelit branku – 4:4. Do konce třetí třetiny se nepovedlo ani jednomu z týmů skórovat, tudíž zápas pokračoval prodloužením. Hned ve druhé minutě prodloužení Litvínov vstřelil gól a odjíždí s výhrou a pěti body. Timovi Danielčákovi se povedlo dát poslední rozhodující gól – 4:5.

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

René Mucha

Začátek utkání byl plný kuriózních situací a chyb, ať ze strany brankáře, tak hráčů. Podle toho vypadalo počáteční skóre, které se přelívalo z jedné strany na druhou. Chybu jsme udělali na konci druhé třetiny, kdy jsme vedli 3:1 a nechali se vyloučit, v poli byli jen tři hráči. Postavili jsme hosty na nohy. Následně jsme je pustili k vyrovnání. Byť jsme dali odskakující gól ve třetí třetině, bohužel jsme soupeře znovu nechali vyrovnat z brejku. V prodloužení jsme na puku nehráli, a to rozhodlo.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jakub Petružálek

Jsem šťastný, že i z druhého zápasu moravského tripu vezeme body. Získali jsme dnešním zápasem pět bodů. Jsem na kluky hrdý. Vrátili se dvakrát do zápasu. Ukázali charakter. Věděli jsme, že Třinec je kvalitní tým, který nic nevypustí a půjdou do nás celých 60 minut. I přes individuální chyby, kterých jsme se dopustili v první třetině, tak jsme hlavy nepověsily a vrátili se. Bereme dva body, za který jsme šťastní.

Fanshop