Zápasy - Junioři 02. 12. 2022, Barbora Kaftanová

Litvínovským juniorům se dnes nepovedlo dostat přes Spartu

Litvínov - Litvínovským hráčům dnes nepřálo štěstí a Sparta odjela s výhrou - 3:5.

27. kolo, 02.12.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
3 5
  • Třetiny

    1:2, 1:2, 1:1
  • Vyloučení

    4:5
  • Využití

    3:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    184

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 16. Ekrt (Vyhlídal, Skuhrovec), 24. Skuhrovec (Vyhlídal, Ekrt), 52. Skuhrovec (Danielčák, Slavík

    Branky a nahrávky HC Sparta Praha: 8. Theimer (Senčák, Ducháček), 19. Ducháč (Hamršmíd, Böhm), 35. David (Novák), 37. Hamršmíd (Novák, Ducháček), 52. Hrabovetskyi (Vašíček, Böhm)

  • Průběh zápasu

    1:2, 1:2, 1:1

  • Rozhodčí

    Svoboda, Kosnar – Rubáš, Charvát

  • Sestava domácích

    Klika – Vyhlídal, Werner, Hocelík, Janda, Dudáček, Bystřický, Hynek – Postl, Danielčák, Ekrt, Beran, Slavík, Vopat, Čech, Dej, Bednařík, Špaček, Skuhrovec, Svoboda.

  • Sestava hostů

    Volevecký – Šindelek, David, Červenka, Ducháč, Böhm, Bartoň – Pavlák, Vašíček, Mácha, Novák, Senčák, Hrabovetskyi, Stepanchuk, Theimer, Hamršmíd, Žmola.


Reportáž

První dějství započalo rychlým útokem hostů, kteří se pokoušeli dostat přes Kliku. Klika, ale dokázal poslat puk litvínovským juniorům a pomocí hráče Wernera se hra přesunula do pásma hostů, kde už postupně domácí obkličovali Voleveckého. Spartě se ale povedlo vysvobodit a vstřelit. Senčák s Ducháčkem připravili nahrávku pro čekajícího Otu Theimera, který dal gól – 0:1. Po osmi minutách nastalo oslabení hostů, kterého litvínovští hráči využili a dorovnali. Jan Ekrt s asistencí Vyhlídala a Skuhrovce – 1:1. Na to ještě ke konci dovedla Sparta odpovědět a dostala se do vedení. Filip Ducháč dal gól s pomocí Hamršmída a Böhma – 1:2.

Hned na začátku druhé třetiny se dostal tým hostů dvakrát do oslabení, čehož opět Litvínov využil a dorovnal v třetí minutě. Vyhlídalovi a Ekrtovi se povedlo dostat přes ostražité hosty a poslali puk Davidovi Skuhrovcovi, který hned prostřelil Voleveckého – 2:2. Litvínovským hráčům se dařilo držet na straně hostů, tam však stíhal všechno připravený brankář hostů pochytat. Sparta si po chvíli dokázala vybojovat puk a vstřelila branku domácích. František David s asistencí Nováka – 2:3. Hned na to se povedlo hostů, díky oslabení domácích dostat opět do vedení. Sparta obklíčila bránu, kde dovedl Novák nahrát Janu Hamršmídovi, který vstřelil – 2:4.

Díky dvojitému oslabení domácích, byl Klika pod neustálým tlakem, který dokázal statečně vydržet a poslat puk domácím. Hra se poté neustále přesouvala ze strany na stranu, což způsobovalo velice napínavou podívanou. V padesáté druhé minutě Litvínov využil překvapivého oslabení hostů a přidal si gól. David Skuhrovec s asistencí Danielčáka a Slavíka – 3:4. Avšak dlouho netrvalo a Sparta se dovedla dostat přes Kliku. Artem Hrabovetskyi s nahrávkou od Vašíčka a Böhma se dovedl dostat přes obranu a vstřelit do brány – 3:5. Ke konci zápasu si týmy vzaly čas na promyšlenou. Litvínov se pokusil hrát bez Kliky, ale i přes souboj o vstřelení se nic nezměnilo a Sparta odjíždí s výhrou.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Martin Tvrzník

„ To se hodnotí blbě, když jsme 3:5 prohráli, ale nenastoupili jsme dobře do toho zápasu. Prostě nebyli jsme připravený, asi tak jak jsme měli bejt. Nebylo to tak důrazný od nás a prostě v podstatě od začátku zápasu jsme ten výsledek honili. Pomohli jsme si přesilovkama, kdykoliv jsme se vrátili, dostali jsme hloupý gól. Sparta nám pak odskočila o dva góly, to už se blbě honilo, takže pro nás škoda. Potřebovali jsme potvrdit body z venku, což se nám nepovedlo“.


logo HC Sparta Praha

HC Sparta Praha

Richard Žemlička

„Přijeli jsme v šestnácti lidech, máme marodku. Ale kluci se k tomu postavili zodpovědně a makali celé utkání a zaslouženě vyhráli“.

Fanshop