Zápasy - Junioři 03. 12. 2022, Barbora Kaftanová

Ani dnes to juniorům nevyšlo

Litvínov - Po včerejší prohře litvínovští junioři očekávali v dnešní hře zlepšení a výhru, což se však nekonalo a plzeňské hráče neudolali. Ti si odvezli z Litvínova výhru 3:6.

28. kolo, 03.12.2022, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
3 6
  • Třetiny

    0:1, 2:3, 1:2
  • Střely na branku

    27:39
  • Vyloučení

    6:6
  • Využití

    1:3
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    104

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 32. Postl (Svoboda, Bednařík), 39. Svoboda (Vopat), 51. Postl (Svoboda, Bednařík)

    Branky a nahrávky HC ŠKODA PLZEŇ: 4. Dáňa (Jánský, Remeš), 34. Remeš (Dáňa, Soukup), 38. Borák (Soukup, Dvořák), 40. Borák (Soukup, Hodinář), 46. Matuška (Remeš, Soukup), 56. Jiříček (Hodinář, Soukup)

  • Průběh zápasu

    0:1, 2:3, 1:2

  • Rozhodčí

    Jechoutek, Zeliska – Thuma, Pěkný

  • Sestava domácích

    Čermák – Hora, Vyhlídal, Werner, Hocelík, Dudáček, Bystřický – Postl, Danielčák, Ekrt, Beran, Slavík, Vopat, Dej, Bednařík, Špaček, Skuhrovec, Svoboda.

  • Sestava hostů

    Lokajíček – Houdek, Skok, Jiříček, Buzek, Hodinář, Jánský – Sabiniok, Mazanec, Kaiser, Borák, D. Soukup, Dvořák, Remeš, M. Soukup, Kučera, Matuška, Řehoř, Kreuzman, Dáňa.


Reportáž

První třetinu zahájili aktivněji domácí, u brány hostů jim byl však puk sebrán a hra se přesunula k bráně Čermáka. Tam se podařilo plzeňským hráčům vstřelit první gól. Josef Dáňa s asistencí Jánského a Remeše – 0:1.

Litvínov se snažil využít přesilovky, díky vyloučenému hráči hostů, to se jim však nedařilo. Hra se přesouvala neustále ze strany na stranu a brankáři neustále zůstávali v pozoru. V desáté minutě se však povedlo litvínovským juniorům udržet puk a povedlo se jim dorovnat. Bednařík se Svobodou vybojovali puk pro Ondřeje Postlova, kterému se povedlo prostřelit Lokajíčka – 1:1. Na to byl hned vyloučen domácí hráč, což pomohlo plzeňským juniorům se dostat přes obranu a vstřelit do brány. Dáňa připravil se Soukupem nahrávku, které Alexandr Remeš využil a dostal tým do vedení – 1:2. Hosté tím však neskončili a obklopovali Čermáka nadále. Po dvou minutách si připsali hosté další gól. Matyáš Borák s pomocí Soukupa a Dvořáka – 1:3. Litvínov se nevzdal a také využil přesilovky, díky které prostřelil Lokajíčka. Tadeáš Svoboda s asistencí Vopata – 2:3. Na to se podařilo hostům odpovědět další brankou. Hodinář se Soukupem připravil nahrávku pro Matyáše Boráka, který vstřelil – 2:4.

Po trojitém oslabení Litvínova si dokázali hosté udržet místo u brány domácích a využít přesilovky. Jan Matuška s asistencí Remeše a Soukupa prostřelil Čermáka – 2:5. Po pokračování hry na straně hostů se Litvínovu podařilo polomit obranu hostů a zaskórovali. Ondřej Postl s nahrávkou od Svobody a Bednaříka přidal další gól – 3:5. Ke konci si vzali domácí oddechový čas, kde poslali Čermáka na lavici. Toho využili hosté a povedlo se jim vstřelit do prázdné brány domácích. Hodinář se Soukupem vybojovali puk od domácích a Adamovi Jiříčkovi, který vstřelil poslední gól – 3:6.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jakub Petružálek

„ Po včerejší prohře jsme se snažili připravit na Plzeň, věděli jsme, že to je hodně bruslící tým, šikovnej na pukách, ale opět připravenost naše do zápasu nebyla tam, kde měla bejt, proto jsme kapitulovali. Přesilovky Plzeň využila v plný parádě a potom už měli vlastně klid na hokejkách a my jsme nedělali, to co jsme měli. Nechali jsme se zbytečně vylučovat. Až trošku ve třetí třetině jsme začli makat, ale to už je pozdě no. Zaslouženě Plzeň dneska tři body“.


logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Petr Vojan

„No tak my jsme nastoupili po delší době, měli jsme zdravotní problémy, vytáhli jsme spoustu kluků z postele, takže jsme od toho úplně moc nečekali, ale kluci to dneska odehráli velmi slušně. Drželi jsme se stanovený taktiky, což bylo důležitý a udrželi jsme to celý zápas, takže pochvala do týmu“.

Fanshop