Zápasy 05. 02. 2023, Daniel Tichý

Verva i přes střeleckou aktivitu podlehla Karlovým Varům po prodloužení

L i t v í n o v - Hokejisté Litvínova přivítali v dalším kole na svém ledě Karlovy Vary. Utkání na góly nebylo bohaté a došlo do prodloužení za stavu. 1:1, kde byli úspěšnější hosté, kteří si tak vezou domů dva body. Jedinou branku Litvínova vstřelil Nicolas Hlava.

45. kolo, 05.02.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Energie Karlovy Vary
HC VERVA Litvínov HC Energie Karlovy Vary
1 2p
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    36:22
  • Vyloučení

    6:7
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4011

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 31. Hlava (Jaks)

    Branky a nahrávky HC Energie Karlovy Vary: 21. Hladonik (Rachůnek, Gríger), 61. Mikyska (Černoch, O. Beránek)

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:2

  • Rozhodčí

    Úlehla, Šindel – Špůr, Frodl

  • Sestava domácích

    M. Tomek (Godla) – Zile, D. Zeman, Strejček, Jaks, Demel, Freibergs, Šalda – Kudrna, Sukeľ, Válek – Jícha, Estephan, Zdráhal – Straka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Helt. 

  • Sestava hostů

    Lukeš (Dybal) – Huttula, Mikyska, Dlapa, Stříteský, Rohan, Havlín, Rulík – Koblasa, Černoch, O. Beránek – Rachůnek, Gríger, Kofroň – Kružík, Hladonik, Koffer – Redlich, Jiskra, Kohout.


Reportáž

Podkrušnohorské derby začalo a hned ze startu přišla obrovská šance hostů. Joona Huttula nejprve dobře zapracoval ve vlastním rohu a následně vysunul do samostatného úniku Dávida Grígera, jenž zvolil prudkou ránu mezi nohy. Matej Tomek byl připraven a vyrazil kotouč před sebe, kde jej sebral jeden z obránců. Půl minuty na to přišla šance i na druhé straně. Patrik Zdráhal parádně našel Straku na nějž už zívala odkrytá branka, nicméně Petr Straka nedokázal kotouč z levé strany zpracovat. V polovině první části zachránila hosty branková konstrukce, když střela Jakse skončila na horní tyči. V minutě čtrnácté Giorgio Estephan propasíroval kotouč zpoza branky na úplně volného Petra Straku, jenž měl v úmyslu zakončovat z první, jenomže puk až moc poskakoval a zkušený útočník dokázal kus černé gumy jen nahrnout před Lukeše, kde už si hostující obrana a brankář poradili. Ke konci první části se naskytla hostům přesilová hra pěti proti třem, která se přenesla i do startu druhé části - 0:0!

Hosté začali druhou část nejlépe jak mohli, a to když využili přesilovou hru pěti proti třem a to už třiačtyřicet vteřin po začátku druhé třetiny. Tomáš Rachůnek dostal puk od Grígera a parádní přihrávkou skrz pásmo našel volného Jana Hladoníka, který se na pravém kruhu opřel do puku z první a propasíroval jej mezi Tomkovy betony - 0:1. V polovině utkání se také naskytla přesilová hra domácím a na domácím stadionu mohla propuknout radost. Janis Jaks si poodstoupil na modré čáře, dostal kotouč, napřáhl se až ke stropu haly a vyslal pořádnou dělovku! Kotouč sice bolestivě schytal Dlapa, nicméně puk se pak odrazil k důraznému a hlavně volnému Nicolasi Hlavovi, který kus černé gumy doklepl do poloodkryté sítě. Ke konci druhé části přišel pěkný závar před Karlovarskou brankou. Střely se opět ujal Janis Jaks a snad třemi dorážkami se snažil kotouč dostat za Lukeše Patrik Zdráhal . Byl tam i Hlava a vznikl z toho pořádný zmatek, nicméně Štěpán Lukeš lehl na záda a silou vůle udržel kotouč před čarou, výborně tam pracoval i obránce Adam Rulík, který puk udržel v bezpečné zóně v momentu kdy už byl jeho brankář bezmocný - 1:1!

Na začátku třetí části přišlo přečíslení 2 na 1 v černožlutém podání. Giorgio Estephan nakonec nemohl přihrávat jelikož hosté situaci skvěle dobruslil, nicméně kanadský forward se pokusil uvolnit Andreje Kudrnu, přejetím na pravý kruh a vysláním zpětné přihrávky. Domácí se nakonec ke střele nedostali. V minutě padesáté se Matěj Stříteský snažil kotouč backhandem nahodit do pásma, trefil ale pouze Hlavu, který jako buldok dotlačil puk do útočného pásma. V dvaapadesáté minutě se Andrej Kudrna po nástřelu od Huttuly z ničeho nic hnal do přečíslení 2 na 1, snažil se najít Lukáše Válka na druhé straně, ten ale pas vzduchem před prázdnou bránu netrefil. Pět minut před koncem Litvínovský tlak sílil, celá ta útočná formace postupně utahovala šrouby, na střelu si to opět rovnal Giorgio Estephan, nicméně pak Jiří Černoch výborně vystoupil a vyhnal Jakse z pásma. O minutu po té si Patrik Zdráhal už najížděl za obranu a málem z toho vzniklo přečíslení 2 na 1, nicméně domácímu lídrovi odskočil puk od hole a bylo po šanci. Do šedesátá minuty se už nic zajímavého nestalo a čekalo nás prodloužení - 1:1!

Prodloužení trvalo pouhých osmadvacet sekund a hosté se mohli radovat. Ondřej Beránek nakrátko předal Jiřímu Černochovi, ten si převzal kotouč, na pravém mantinelu se uvolnil, našel volného na Dalimila Mikysku, který pláchl Estephanovi a z první tuhle střílenou přihrávku usměrnil do sítě - 1:2!

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Budu hodnotit nás než samotné utkání. O proti pátečnímu kolu to tentokrát bylo odpracované utkání po změnách v sestavě. Myslím si, že kluci, kteří byli v sestavě, udělali v zápase velkou práci. Paradoxně si myslím, že největší šance na obou stranách byly v prvních třech až čtyřech minutách. Potom jsme byli víc než vyrovnaným soupeřem. Bohužel některé střelecké příležitosti, které jsme si vytvořili, nedopadly tak, jak jsme potřebovali. To ale k této fázi patří. Po dlouhé době nastoupil Matej Tomek a odvedl pro mužstvo solidní práci. Musím říct, že mužstvo mu extrémně pomohlo. Ve druhé a třetí třetině soupeř hrál v systému, ale podle mě, jsme si pro vítězství šli celých 60 minut šli víc. Bohužel jsme nedali branku v situaci pět na pět.


logo HC Energie Karlovy Vary

HC Energie Karlovy Vary

Vojtěch Šik

Dnes to bylo strašně složité utkání, kdy na obou stranách bylo hodně vyloučených. Měli jsme v jednom vyloučení těžkou chvíli, kdy Štěpán Lukeš a Adam Rulík situaci výborně odbránili a puk nepřešel brankovou čáru. V zápase si oba týmy vytvořily tlak a bylo to hodně defenzivní utkání. Jsme rádi, že v prodloužení jsme si vzali bonusový bod. Děkujeme divákům, kteří za námi přijeli a celý zápas nás podporovali.

Fanshop