Zápasy 15. 01. 2023, Kamila Stříteská

Verva nedokázala otočit zápas s Pardubicemi

Ve 38. kole základní části hostil Litvínov pardubické Dynamo. První třetina přinesla gólové příležitosti na obou stranách, ale na branku se čekalo do prostřední části zápasu. Skóre otevřel Peter Čerešňák, ale Litvínov dokázal odpovědět, díky dorážce Jindřicha Abdula. Rozhodla třetí třetina, v nichž se jednobrankového vedení ujali hosté a udrželi jej až do závěrečné sirény.

38. kolo, 15.01.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
1 2
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 0:1
  • Střely na branku

    26:34
  • Vyloučení

    4:6
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4518

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 36. Abdul (Zile)

    Branky a nahrávky HC Dynamo Pardubice: 33. Čerešňák (D. Musil, Hyka), 56. L. Sedlák (T. Dvořák, Hyka)

  • Rozhodčí

    Kika, Pilný – Komárek, Hynek

  • Sestava domácích

    Godla (Zajíček) – D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Jaks, Demel (A), Šalda – Válek, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Hlava, Gut, Abdul – Danielčák, Jurčík, Havelka

  • Sestava hostů

    Will – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Bučko, J. Kolář (A), Vála, Kaštánek – Cienciala, L. Sedlák, Hyka – R. Kousal, Zohorna (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), T. Zeman – Štetka, A. Musil, Vondráček


Reportáž

V úvodní třetině si oba týmy vytvořily šance na skórování, ale na obou koncích ledové plochy stáli bezchybní brankáři. Příležitosti se rodily zejména v 10. minutě. Prvně byly blízko Pardubice, konkrétně Patrik Poulíček pálil z levého kruhu, svižnou ránu srazil do bezpečí Denis Godla. Posléze zahrozil na opačné straně Abdul, po jehož střele následovalo několik dorážek, ale Will byl taktéž neprůstřelný. Pardubickému brankáři poté pomohla dobře postavená tyčka, kterou tvrdou ránou orazítkoval Sukeľ. V 15. minutě se poprvé v zápase vylučovalo a výhodu měla Verva. V početní převaze prověřil Willovu pozornost střelou od modré čáry Janis Jaks, cestu do hostující klece však puk nenašel. První třetina gól nepřinesla, byť šancí bylo k vidění dost. 

Po dvou minutách ve druhém dějství měl Litvínov další početní převahu. Tentokrát nebezpečně pálil z pravého kruhu kanonýr Zdráhal, ale Roman Will si s jeho tvrdým pokusem poradil. Po přesilovce se do šance dostalo Dynamo, když litvínovskou klec ohrozil Robert Kousal, který to zkoušel zblízka, ale puk za Godlova záda neprošel. Ve 28. minutě se už hosté zaradovali. Z levé strany střílel Matej Paulovič a jeho ránu tečoval holí Abudl, odkud se dostal k Tomáši Zohornovi, jenž jej do brankoviště dopravil kopnutím. Po konzultaci u videa nemohla být branka uznána. Po polovině hrací doby byl do konce zápasu vyloučen Robert Kousel, který kopl pro ležícího protihráče. Přesto se do šancí dostali hosté, prosadit se pokoušel Hyka z mezikruží, ale puk šel mimo tři litvínovské tyče. Po odrazu se kotouč objevil na pravém kruhu, kde byl nikým nehlídán Peter Čerešňák, který svou dělovkou vymetl všechny pavučiny v Godlově brance - 0:1. Po návratu Danielčáka z trestné lavice následovala přesilovka domácího celku. Od modré čáry vypálil Zile, jehož pokus tečoval Jindřich Abdul, čímž poslal puk za Willova záda a vyrovnal skóre zápasu - 1:1. Na závěr prostředního dějství přišlo ještě vyloučení na obou stranách a třetí třetinu odstartovaly týmy se čtyřmi hráči na ledě. 

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky dostal prostor ke střele Patrik Zdráhal, ale brankář Dynama srazil puk mimo ohrožení vlastní brány. Na další větší šanci se čekalo až do 54. minuty, kdy měl dobrou střeleckou pozici Tomáš Dvořák, který ohrozil klec domácího celku, ale Denis Godla schoval kotouč do své výstroje. O dvě minuty později se hosté ujali vedení. Od modré čáry vypálil Dvořák, jehož střelu před brankou tečoval Lukáš Sedlák - 1:2. Tři minuty před koncem třetí třetiny šli hosté do čtyř a Litvínov se zkoušel prosadit se šesti bruslaři v poli, ale chemikům se srovnat nepodařilo. Na domácím ledě padli s Pardubicemi 1:2. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

„Troufám si říct, že i přesto porážku jsme s takto kvalitním mužstvem, jakým hosté disponují, odehráli solidní partii. Neříkám to často a letos jsem to ještě neřekl, ale hráči zápas odpracovali. Někdy to tak bývá, že zůstanete bez bodu. Byli jsme podpoření kvalitním výkonem gólmana. Byli bychom samozřejmě rádi, kdybychom alespoň nějaký bod z utkání vydolovali, bohužel se tak nestalo."

 


logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Richard Král

„V první řadě bych chtěl poděkovat klukům za perfektně odvedenou práci. Odmakali celý zápas. Třetí třetinu jsme hráli pouze na tři lajny a přesto jsme si udrželi výborný pohyb. Strašně důležité bylo, že jsme zůstali disciplinovaní ve třetí třetině. Nikde jsme se nenechali vyprovokovat a i přesto, že domácí hráli čistě a nedali nám jedinou přesilovku, jsme dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce.“