Zápasy 08. 01. 2023, Daniel Tichý

Verva otočila zápas s Mladou Boleslaví a bere důležité tři body

Verva se v dalším extraligovém utkání střetla na svém ledě s Mladou Boleslaví. Litvínovští sice prohrávali 1:3, ale třemi branky v řadě utkání otočili. Rozhodující branku vstřelil v šestapadesáté minutě Giorgio Estephan.

36. kolo, 08.01.2023, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
4 3
  • Třetiny

    0:1, 3:2, 1:0
  • Střely na branku

    44:23
  • Vyloučení

    5:7
  • Využití

    2:0
  • V oslabení

    0:1
  • Diváků

    3811

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 22. Hlava (Zdráhal, Freibergs), 30. Demel (Zdráhal, Š. Stránský), 36. Sukeľ (Abdul, Kudrna), 55. Estephan (Freibergs).

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 4. Dvořáček (Fořt), 29. Bernad (Přibyl, Lantoši), 29. Lintuniemi (Šťastný, Jánošík).

  • Průběh zápasu

    0:1, 1:1, 1:3, 4:3

  • Rozhodčí

    Hradil, Sýkora – Lhotský, Hnát

  • Sestava domácích

    Zajíček (29. Godla) – D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Wesley, Demel (A) – Zdráhal (A), Sukeľ (C), Š. Stránský – Abdul, Gut, Kudrna – Hlava, Estephan, Chalupa – Šalda, Jurčík, Havelka – Berka.

  • Sestava hostů

    Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad, Hrdinka, Štich – Söderlund, Přibyl, Lantoši – J. Stránský (C), Fořt, Šťastný – Kantner, O. Najman (A), Kel. Klíma – M. Beránek, Závora, Dvořáček.


Reportáž

Verva vstoupila do utkání aktivněji a hned ve druhé minutě se jim naskytla přesilová hra ve které přišla také velká šance. Domácí už zvedali ruce nad hlavy, ale skóre se neměnilo. Fantastický zákrok totiž předvedl Filip Novotný a lapil kotouč do lapačky. A jak se říká, nedáš – dostaneš. V minutě čtvrté totiž domácí chybovali v obraně a Tomáš Fořt vypíchl kotouč, který poté mezi nohama jednoho z domácích beků poslal na najíždějícího Davida Dvořáčka, jenž se natáhl holí pro puk a Zajíčka prostřelil mezi jeho betony. Domácí se pokoušeli srovnat. Jindřich Abdul dostal nahrávku od Jurčíka a na pravé straně vystřelil, jeho pokus však končí jen na brankáři Filipu Novotném. V další přesilové hře domácích střílel Giorgio Estephan z prostoru mezi kruhy, puk skončil na Filipu Novotném. Hosté se pak znovu osvobodili výhozem puku až před Šimona Zajíčka. Ke konci první části přišla přesilovka taky pro hosty a ti se dostali ke střele. David Bernad štiplavou střelou ohrozil Šimona Zajíčka, jenž efektním semaforem pokryl jeho pokus – 0:1!

Druhou periody začali brzkým gólem domácí. V minutě dvaadvacáté vyslal jedovku z pravé strany Patrik Zdráhal, Filip Novotný ale nedostal puk pod kontrolu a na následnou dorážku Nicolase Hlavy už byl krátký. Devátá minuta druhé třetiny byla pro domácí hodně nepovedená a vystrnadila Šimona Zajíčka z branky, toho nahradil Denis Godla. Nejdříve po rychlém protiútoku poslal přihrávku Daniel Přibyl na Davida Bernada, který si najel do levého kruhu a poté svižnou ranou propálil Šimona Zajíčka. Dvaačtyřicet vteřin na to domácí neuhlídali protihráče, Alex Lintuniemi si pak udělal dobrou střeleckou pozici, když obešel domácího beka a z prostoru mezi kruhy pak v brance Litvínova vymetl všechny pavučiny. Minutu na to bylo ale sníženo. Na hranu pravého kruhu dostal pas od Patrika Zdráhala Patrik Demel, jenž se do střely pořádně opřel a propálil doslova vše, co mu stálo v cestě. O půl minuty později napálil litvínovskou tyč Přibyl. Čtyři minuty před koncem druhé periody bylo srovnáno. Andrej Kudrna pálil z první z vrcholu pravého kruhu, před brankou změnil směr puku Jindřich Abdul a poté se mezi kruhy dostal k nekompromisní dorážce Matúš Sukel. Hosté ještě dostali možnost trestného střílení, které ale Přibyl neproměnil – 3:3!

Na začátku třetí části vyslal Josh Wesley skákavou střelu na branku soupeře, ta nakonec nějakou tečí skončila na ochranné síti. Poté Giorgio Estephan v obrovské šanci nadvakrát tváří v tvář nepřekonal Filipa Novotného. Ten bezpečně pokryl puk a nechal hru zastavit. Na druhé straně Alex Lintuniemi střílel od modré čáry a před Godlou se snažili dorážet hostující útočníci, ale znovu Denis Godla pokryl puk. Pět minut před koncem se Verva dostala do vedení. Od modré čáry střílel Ralfs Freibergs a před Novotným pak šikovnou tečí nasměroval puk za záda hostujícího brankáře Giorgio Estephan a domácí hala bouřila. Hosté se ještě snažili o vyrovnání. Róbert Lantoši z úhlu zblízka z pravé strany zakončil a Godla si své místo u levé tyče pohlídal a dostal puk do lapačky. Hosté to ještě zkusili v šesti, ale vyrovnávající branka nepřišla a tři body zůstaly na Severu Čech - 4:3!

Sestřih

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Inkasovaná branka v přesilové hře v úvodu určitě týmu jiskru nedodala. Co ale jiskru dodalo, to byla výměna brankáře. Denis Godla pak podržel tým v klíčové fázi, kdy chytil trestné střílení Dana Přibyla. Samozřejmě nám dnes pomohlo, že jsme po dlouhé době proměnili dvě přesilové hry. Třetí třetina už byla o tom, že kdo dá branku, vyhraje. Z Boleslavi máme v této sezóně velký respekt, protože to je tým s velice kvalitním pohybem, který dělá problémy všem soupeřům v lize. Byly tam pro nás těžké momenty, ale ustáli jsme je. Je to vydřené vítězství.


logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Petr Haken

Chtěli jsme pokračovat v aktivní hře, kterou jsme v minulém utkání končili zápas. Musím říct, že dnes jsme byli hodně nedisciplinovaní, to nás trošku brzdilo. Ve druhé třetině za stavu 3:1 jsme neměli hned dostat branku a věřím, že potom bychom mohli zápas lépe kontrolovat. Měli jsme dost příležitostí to pak ještě otočit na naši stranu, ale Litvínov byl potom v našem obranném pásmu mnohem nebezpečnější, aktivnější, šla tam spousta střel a jedna v závěru nám tam propadla. Škoda, alespoň bod jsme si dnes zasloužili. 

Fanshop