Zápasy 06. 01. 2023, Kamila Stříteská

Chemici v Třinci padli až v prodloužení

Svěřenci Karla Mlejnek se z ledu třineckých Ocelářů vrací s jedním bodem. V prvním dějství si Třinec vytvořil náskok, který se dokázal snížit ještě před koncem úvodní dvacetiminutovky Matúš Sukel. V prostřední části se diváci branky nedočkaly. Ve třetí třetině pak srovnal skóre Andrej Kudrna a potvrdil svou gólovou formu. Prodloužení pak bylo šťastnější pro domácí.

35. kolo, 06.01.2023, Třinec, WERK ARENA
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
3p 2
  • Třetiny

    2:1, 0:0, 0:1 – 1:0
  • Střely na branku

    41:26
  • Vyloučení

    3:5
  • Využití

    0:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    4571

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC Oceláři Třinec: 5. Daňo (Nestrašil, Zahradníček), 7. Daňo (Hudáček), 65. Nestrašil (Voženílek)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 11. Sukeľ (Hlava, Š. Stránský), 43. Kudrna (D. Zeman, Estephan)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:2, 3:2

  • Rozhodčí

    Hradil, Stano – Gebauer, Synek

  • Sestava domácích

    Mazanec – Marinčin, Havránek, J. Jeřábek, Jaroměřský, Čukste, Zahradníček – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Daňo, Hudáček, Nestrašil – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček – Hrňa

  • Sestava hostů

    Godla – D. Zeman, Zile, Wesley, Freibergs, Jaks, Demel (A), Strejček – Zdráhal (A), Sukeľ (C), Š. Stránský – Hlava, Gut, Kudrna – Abdul, Estephan, Straka – Chalupa, Jurčík, Šalda


Reportáž

Z počátku zápasu se střídaly šance na obou stranách a jako první udeřili domácí. Ti v 5. minutě otevřeli skóre zápasu, puk se dostal do jízdy na levé křídlo k Marku Daňovi a jeho střelu švihem nedokázal Godla zastavit - 1:0. Poté se v útočné třetině zabydleli Litvínovští, ale jejich pokusy zlikvidoval maskovaný muž Ocelářů. Domácí dokázali otočit hru a zahrozili před hostující klecí. Nejprve prázdnou bránu promáchl Nestrašil, ale Marko Daňo zůstal při chuti a z úhlu poslal kotouč pod víko litvínovské svatyně - 2:0. V polovině první dvacetiminutovky si Ocelář počínali nedovoleně a v přesilové hře je Litvínov potrestal. Několikrát odražený kotouč zpacifikoval Matúš Sukeľ a zametl jej za Mazancova záda - 2:1. Po snižovací brance chemici sahali po vyrovnání, když ujel Estephan s Jindřichem Abdulem, ale druhý jmenovaný nezakončil přesně. Na druhé straně stojí za zmínku střela Marinčina, jenž o milimetry minul hostující branku. V 18. minutě se v dobré příležitosti ocitl ještě Libor Hudáček, ale puk poslal přímo na brankáře Litvínova. V posledních vteřinách se o vyrovnání pokoušel Zile, jehož bombu od modré čáry tečoval Abdul, ale puk nezměnil dostatečně směr, a tak šel mimo domácího brankáře.

Ve druhé třetině se početní převahy dočkali Oceláři, ale v přesilovce si nevedli vůbec dobře. Následovala pasáž, ve které se lépe prezentovali Litvínovští, ale na vyrovnávací branku se nedostalo. Blízko byl Matěj Chalupa, který se pokoušel dorazil puk do prázdné brány po střele Šaldy. Snaha chemiků však byla zastavena dvojitým oslabením. Ideální příležitosti na navýšení však Třinec nevyužil. Gesto fair-play předvedl brankář Denis Godla, když si sudí mysleli, že byl seknut Marcinkem, ale brankář hostů vše uvedl na pravou míru. Prostřední část utkání branku nepřinesla. 

 V úvodu třetí periody se chemikům podařilo srovnat gólové manko. Po vyhrané buly v útočném pásmu doputoval kotouč na hůl Andreje Kudrny, který potvrdil svou střeleckou formu - 2:2. Ve vlastním oslabení se pak dostali do šance Oceláři, když chyboval Sukel v obranné třetina a ze slotu pálil Roman. Taktéž Verva měla k dispozici dvojitou početní převahu, ale otočit zápas na svou stranu se jí nepodařilo. Po návratu trestanců na ledovou plochu se domácím naskytlo přečíslení tři na dva, ve kterém Marcinko posunul puk na Voženílka, jenž trefil horní tyč Godlovy klece.

Po šedesáti minutách hry měly oba týmy po jednom bodu a následovalo prodloužení. Bonusový bod po necelých 4 minutách prodloužení zůstal na ledě Ocelářů. Nejprve měl velkou šanci z mezikruží Hudáček, ale jeho pokus zvládl Godla pokrýt. Nakonec se prosadil Andrej Nestrašil, jenž projel až do zakončení a prostřelil litvínovského brankáře k tyči - 3:2. 

Sestřih

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

Vladimír Országh

Měli jsme dobrý vstup do zápasu, ale jako by nám ty dva góly uškodily. Dalších čtyřicet minut jsme se hledali. Nevyšly nám přesilové hry a v nich jsme ztráceli takové to momentum. Byl to Litvínov, který neustále hrozil. Dostali jsme se do zápasu za stavu 2:2. Měli jsme dobré šance a nakonec rozhodlo prodloužení. To je nahoru dolů, padl gól na naší straně. Tenhle zápas nebyl lehký, přestože jsme našli cestu k vítězství, také Litvínov si dnes za své úsilí bod zasloužil.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Karel Mlejnek

Ubráněné oslabení tři na pět bylo pro nás klíčovým momentem utkání z pohledu bodového zisku z horké půdy favorizovaných domácích. Jsme rádi, že jsme vyrovnali ve třetí třetině na 2:2. V prodloužení si troufám říct, že domácí byli lepší na kotouči. To, co předcházelo vítězné brance, i když za to domácí ale nemohou, nebudu komentovat.