Zápasy - Dorost 09. 03. 2022, Šimon Kadeřávek

Studená mladoboleslavská sprcha. Dorost prohrál na úvod play-off 0:4

Litvínov odstartoval vyřazovací část na ledě Mladé Boleslavi. Předchozí vzájemné duely byly vždy vyrovnané, ten středeční však dopadl jednoznačně. Domácí rozhodli o výhře už v prvním dějství, další zásahy přidali v následujících třetinách. Naproti tomu chemici neslavili ani jednou a bruslaři v sérii vedou 1:0.

OF1, 09.03.2022, Mladá Boleslav, ŠKOENERGO Aréna
logo BK Mladá Boleslav
logo HC VERVA Litvínov
BK Mladá Boleslav HC VERVA Litvínov
4 0
  • Třetiny

    1:0, 2:0, 1:0
  • Střely na branku

    32:26
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    0:0
  • V oslabení

    1:0
  • Diváků

    191

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 9. Lisler (Vlasák, Vítek), 24. Hradec (Lisler, Vítek), 33. Mojsejev (Steklý), 43. Hradec (Lisler)

  • Průběh zápasu

    4:0

  • Rozhodčí

    Trnka – Horažďovský, Zedníková

  • Sestava domácích

    Hora (Forst) – Vlasák (A), Skok, Sypecký, Hlinský, Vochvest, Průšek – Lisler, Hradec (C), Vítek (A), Steklý, Král, Mojsejev, Gron, Šindelář, Šachl, Dobner, Hasman

  • Sestava hostů

    Tuhý (Balík) – Síč, Vyhlídal, Bystřický (C), Prokeš, Dudáček, Kladivo, Soušek – Šprynar (A), Horský, Čech (A), Bednařík, Peroutka, Ščislák, Liška, Koky, Dufek, Čermák


Reportáž

Do zápasu se hrnuli domácí už od samého začátku, protože Tuhého reflexy prověřil Vochvest. Aktivní útok ale museli zastavit po vyloučení Hlinského. Díky tomu mladí chemici mohli vyzkoušet své přesilovkové zbraně. První početní výhoda celé série ale skončila nezdarem hostů, brankář Hora zlikvidoval dvě nebezpečné střely, to bylo však všechno.

Promarněné příležitosti využili bruslaři, celé situaci předcházel kotouč, který vyletěl mimo kluziště a vhazovalo se tak před Tuhým. Bleskurychlá akce po buly znamenala první vstřelený gól, který si připsal Oskar Lisler. Litvínov chtěl srovnat, ale Bystřický dokázal trefit pouze brankáře Horu. V samotném závěru odjel na trestnou lavici právě Bystřický, jenže Středočeši nedokázal faul potrestat.

Jen co se vrátil jeden z chemiků na led, Tuhý kapituloval. I tentokrát v tom měl prsty Lisler, jenž vypálil na litvínovskou branku, jeho pokus šikovně tečoval Vojtěch Hradec. Hosté ze severu Čech se mohli dostat na dostřel záhy, protože si nedovoleně počínal Král. Opakoval se však scénář ze začátku dvacetiminutovky. Jen co byli hosté kompletní, radovali se ze vstřeleného gólu. Litvínovští ztratili kotouč a vpřed vyrazil Steklý s Nikitou Mojsejevem. A právě druhý jmenovaný protlačil puk za brankáře chemiků.

Mladé neděje v černožlutých dresech se nevzdávaly a pravidelně odstřelovaly Horu, ten ale všem pokusům odolal. Výtečný zákrok předvedl pár minut před druhou sirénou, kdy chytil Čechovu ránu.

Zkáza byla dokonána v poslední části, kterou odstartovalo vyloučení. Litvínovu se nedařilo dostat soupeře pod tlak, čehož bruslaři využili. Lisler vybídl ke skórování Vojtěcha Hradce, útočník si položil Tuhého a triumfálně zasunul kotouč do klece. Změna stavu nepřišla ani v dalších minutách, protože Litvínov srážela nedisciplinovanost. Poslední šanci dostali hosté v 57. minutě, ale tuto přesilovku nedokázali využít.

Fanshop