Zápasy - Dorost 09. 09. 2021, Šimon Kadeřávek

Rozuzlení přinesly až samostatné nájezdy. Dorostenci padli s Mladou Boleslaví 2:3

V prvním kole se Litvínov představil na domácím ledě, soupeřem mu byla Mladá Boleslav. První branku si připsali hosté, za něž skóroval Gron. V druhé části hry zase slavil Vlasák, na druhé straně pálil úspěšně Tůma. Na samém konci vyrovnal Bednařík, o bodech nakonec rozhodly až nájezdy.

1. kolo, 09.09.2021, Litvínov, Zimní stadion Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
2 3sn
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 1:0 – 0:0 – 0:1
  • Střely na branku

    20:34
  • Diváků

    135

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 35. Tůma (Koky, Peroutka), 58. Dudáček (Bednařík, Vyhlídal)

    Branky a nahrávky BK Mladá Boleslav: 5. Gron (Steklý), 34. Vlasák (Král), rozh. náj. Steklý

  • Průběh zápasu

    0:2, 2:2, 2:3

  • Rozhodčí

    Hlinka – Goltsch, Janíček

  • Sestava domácích

    Kokhanin – Soušek, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Maštalířský, Liška, Bednařík, Raichl, Šprynar, Peroutka, Tůma, Koky.


Reportáž

Utkání odstartovalo ve tvrdém rytmu, protože po třech minutách zavítal na trestnou lavici Ščislák. S nastalou situací se hosté popasovali na výbornou a dvacet vteřin před koncem početní výhody slavil Stanislav Gron, mladoboleslavský forvard zužitkoval nahrávku Steklého. Na ledě to mezitím jiskřilo, dvouminutové tresty vyfasoval postupně Koky s Šachlem.

Druhé dějství začalo podobně jako celý zápas, rozhodčí totiž vyloučil hostujícího Kubíčka. Chemici ale nedokázali přesilovou hru využít, a tak dostala příležitost Mladá Boleslav. Mezi časoměřiče odbruslil Kladivo, který se provinil podrážením. V polovině utkání musel mimo hrací plochu Koky, protože na ledě bylo příliš mnoho hráčů v černožlutých dresech.

Skóre se měnilo záhy, v rozmezí jediné minuty padly dvě branky. Nejdříve se prosadil obránce Adam Vlasák. Hosté se radovali z dvoubrankového náskoku, emoce zkrotil rychlou ranou Lukáš Tůma, který vymazal potupnou nulu z výsledkové tabule. Zajímavostí je, že Tůmovi asistoval Koky, jeden z nejmladších hráčů na ledě.

Třetí dvacetiminutovka slibovala řádné drama, což potvrdil závěr zápasu. Bednařík vyslal do útoku Petr Dudáček, který dvě minuty před koncem srovnal krok. V prodloužení branka nepadla, přestože Mladá Boleslav měla početní výhodu. Nakonec o osudu utkání rozhodly samostatné nájezdy. Domácí sice vedli už 2:0, mladoboleslavským se ale podařilo dorovnat. V 6. sérii propálil Kokhanina Vojtěch Steklý.

Fanshop