Zápasy - Dorost 17. 11. 2021, Šimon Kadeřávek

Vyhrocené derby zvládli lépe Piráti. Dorostenci padli s Chomutovem 1:3

Litvínovské naděje chtěly prodloužit dvouzápasovou sérii výher, sousední Piráti jim nic takového nedovolili. Domácí slavili v prvním dějstvím dvě branky. Chemici sice reagovali v prostřední části hry, ale víc gólů už maskovaný muž Perůtka za svá záda nepustil. Chomutovští v samotném závěru přidali pojišťovací trefu.

7. kolo, 17.11.2021, Chomutov, ROCKNET ARÉNA
logo Piráti Chomutov
logo HC VERVA Litvínov
Piráti Chomutov HC VERVA Litvínov
3 1
  • Třetiny

    2:0, 0:1, 1:0
  • Střely na branku

    21:40
  • Vyloučení

    10:6
  • Využití

    1:0
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    100

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Piráti Chomutov: 4. Titlbach (Pospíšil), 17. Titlbach (Klobouček), 50. Dominik Badinka (Mišovic, Čihař)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 25. Šprynar (Raichl, Horský)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 3:1

  • Rozhodčí

    Domský – Coubal, Pěkný

  • Sestava domácích

    Perůtka – Pašek, Svoboda, Hynek, Badinka, Žižka – Kokman, Dautovský, Klobouček, Vondrášek, Pospíšil, Titlbach, Mišovic, Badinka, Čihař.

  • Sestava hostů

    Tuhý – Soušek, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček, Kladivo – Ščislák, Horský, Maštalířský, Bednařík, Raichl, Šprynar, Peroutka, Tůma, Čech.


Reportáž

Buly, které celé utkání startovalo, předznamenalo atmosféru zápasu. Rozhodčí pustil kotouč z ruky až napotřetí, protože musel krotit nahecované hráče. Přestože emoce prýštily na všechny strany, první minuty byly v opatrném duchu. Za zmínku stojí pokus Šprynara, nejlepšího litvínovského střelce. S jeho střelou si ale Perůtka hravě poradil.

Stejné štěstí neměl černožlutý kolega, který po souhře Pospíšila s Adamem Titlbachem inkasoval. Hosté chtěli srovnat krok, opět na sebe upozornil Šprynar, ale jeho ránu a následnou dorážku brankář pokryl. Litvínov nevyužil ani dvouminutovou přesilovou hru, na druhou stranu podobně si počínal Chomutov po vyloučení jednoho z chemiků.

Piráty držel skvěle chytající Perůtka, během několika minut si na něm vylámal zuby Bednařík s Maštalířským. Při prvním pokusu celá litvínovská střídačka radostně zvedala ruce nad hlavu, maskovaný muž ale příležitost v poslední vteřině vytěsnil. Po neproměněných šancích udeřil Chomutov. Hostující obrana umožnila znovu skórovat Adamu Titlbachovi, tentokrát byl jeho dvorním nahrávačem Klobouček.

Do druhé třetiny vstoupil aktivněji Litvínov, po několika šancích konečně slavil první branku. Samostatný únik proměnil v úspěšný Jan Šprynar. V dalších chvílích měli hosté příležitost srovnat krok, Piráti hráli skoro dvě minuty ve třech. Kýžená trefa ale nepřišla. Prostřední část zápasu zakončil Vyhlídal, jenž si musel na dvě minuty odpočinout.

Závěrečná dvacetiminutovka slibovala drama. Na trestné lavici se střídali hráči jako svatí na orloji. Nedisciplinovanost kouskovala hru a odváděla pozornost. Prohřešky se nakonec nevyplatily hostům, kteří ve dvojnásobném oslabení inkasovali. Od modré pálil přesně Dominik Badinka a zařídil Pirátům dvougólové vedení.

Litvínov sice vyvíjel snahu, ale gól nezaznamenal ani ve hře bez brankáře. Neodvratný závěr utkání přišel po siréně. Před chomutovskou brankou se strhla nevídaná mela a rozhodčí měli plné ruce práce.

Fanshop