Zápasy - Dorost 26. 11. 2021, Šimon Kadeřávek

Středočeský uragán. Litvínovští dorostenci padli v Kladně 6:5

Litvínovské naděje čekalo další utkání. V dohrávce s kladenskými Rytíři nezačali vůbec špatně a dokonce vedli o tři branky. Domácí ale předvedli mocnou ofenzivu a chemiků nasázeli šest gólů za sebou. V samotném závěru černožlutí zaznamenali dvě trefy, i přesto se vrací na sever Čech s prázdnou.

16. kolo, 26.11.2021, Kladno, ČEZ STADION Kladno - malá hala
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
6 5
  • Třetiny

    0:1, 3:2, 3:2
  • Střely na branku

    31:38
  • Vyloučení

    5:4
  • Využití

    2:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    30

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky Rytíři Kladno: 24. Kupčo (V. Aschenbrenner), 24. Petřík, 40. Mejtský (Holub), 41. Mejtský (Holeček, Punda), 45. M. Šátek (V. Aschenbrenner, Petřík), 46. Šíma (Holeček)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 13. Čech (Horský), 21. Čech (Maštalířský), 23. Dudáček (Ščislák), 54. Maštalířský (Vyhlídal, Síč), 55. Bednařík (Tůma, Prokeš)

  • Průběh zápasu

    0:3, 6:3, 6:5

  • Rozhodčí

    Labuta – Zmeškal, Povová

  • Sestava domácích

    Punda – Svoboda, Šátek, Aschenbrenner, Šátek, Pražák, Marcinek, Rájek – Mejtský, Holeček, Kupčo, Petřík, Hlaváček, Aschenbrenner, Holub, Šíma.

  • Sestava hostů

    Kokhanin – Soušek, Winkelhöfer, Síč, Vyhlídal, Bystřický, Prokeš, Dudáček – Ščislák, Horský, Maštalířský, Liška, Bednařík, Raichl, Peroutka, Tůma, Zikmund, Čech.


Reportáž

Mladíci vyjeli na led a chtěli zapomenout na včerejší neúspěch s Hvězdou. Kladno si koledovalo a nabídlo Litvínovu dvě přesilové hry rychle za sebou. Severočeši ale nebyli úspěšní. Kotouč za Pundova záda propašoval až Domink Čech. Shodou okolností několik vteřin po srovnání sil na ledě. Chemici se zdáli být při chuti, což potvrdili na začátku druhé třetiny.

Po 37 vteřinách hry zvedal ruce nad hlavu Dominik Čech. Spoluhráče napodobil o dvě minuty později Petr Dudáček a Rytíři už prohrávali o tři góly. Jenže Kladenští se nadechovali k mocné odpovědi. Během 23 sekund se prosadil Jiří Kupčo s Dominikem Petříkem. Následovala rozkouskovaná pasáž, ve které litvínovští hráči sbírali trestné minuty jak na běžícím páse. Domácí nevyužili dvě početní výhody, při té třetí už byli úspěšní. Holub vybídl ke skórování Matyáše Mejtského a mladík nezaváhal.

Přestože vyrovnaný stav sliboval drama, Rytíři nic takového nedopustili. Zkraje třetí dvacetiminutovky znovu slavil Matyáš Mejtský. Následně domácí přečkali oslabení, aby poté znovu udeřili dvakrát za sebou. Ve 44. minutě pálil přesně Matěj Šátek, po něm prožil gólovou radost i Petr Šíma.

Opaření chemici se nechtěli vzdát a bojovali až do poslední chvíle. Kladenští nabídli hostům příležitost v podobě vyloučení Hlaváčka, Matěj Maštalířský neodolal a přesilovku využil. Na konečných 6:5 uzavřel Jakub Bednařík.