Zápasy 07. 09. 2024, Vladislav Kollert

Litvínov je ve finále Sachsenlotto Cupu

Litvínov potvrdil roli favorita a postupuje do finále Sachsenlotto Cupu. Čisté konto Šimona Zajíčka podpořili chemici pěti góly, trefili se Nicolas Hlava, Filip Sandberg, Matěj Maštalířský, Matúš Sukeľ a Petr Koblasa.

T1, 07.09.2024, JOYNEXT Arena, Drážďany, Německo
logo Dresdner Eisloewen
logo HC VERVA Litvínov
Dresdner Eisloewen HC VERVA Litvínov
0 5
  • Třetiny

    0:1, 0:3, 0:1

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 8. Hlava (Sandberg), 22. Sandberg (McIsaac, O. Kaše), 30. Maštalířský (Baránek), 33. Sukel', 51. Koblasa (Sukel', Gut)

  • Průběh zápasu

    0:4

  • Rozhodčí

    Klein, Hoppe – Höfer, Lindner

  • Sestava domácích

    Schwendener (aus Der Birken) – Uppleger, Suvanto, N. Schindler, Granz, Riedl, Hammond, Pischoff, Krüger – Porsberger, Postel, Gorčík – Turnbull, LeBlanc, Fox – Mrázek, Wahl, Yogan – Hendreschke, S. Schindler, Drews

  • Sestava hostů

    Zajíček (Tomek) – Polášek, Baránek, McIsaac, Gajdoš, Zeman, Czuczman, Beran – Sandberg, Sukel', Koblasa – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Pekař, Gut, Maštalířský – Havelka, Jícha, Jurčík


Reportáž

Do semifinálového duelu letošního ročníku Sachsenlotto Cupu šla Verva jako favorit. Druholigové Drážďany ale od prvních minut ukazovaly, že se nedají snadno - nové zámořské posily byly na ledě vidět a Zajíček musel v první polovině první dvacetiminutovky hasit několik povedených šancí německého celku. Byli to však chemici, kdo prolomil bezbrankový stav. Po tvrdém zákroku na Ondřeje Kašeho našel Filip Sandberg volně stojícího Nicolase Hlavu, který otevřel skóre utkání - 0:1.

Po několika menších potyčkách se hra přesunula do druhé třetiny. V té už byl Litvínov jasně lepší a na ledě to bylo znát. Ve 22. minutě byl u přesilovkového gólu opět švédský útočník Filip Sandberg, který přesnou ranou překonal Schwendenera - 0:2. O pár minut později se do netypického úniku dostal obránce Marek Baránek, který na zlatém podnose předložil kotouč Matějovi Maštalířskému a ten se nemýlil - 0:3. Gólovou fazónu chemiků ve druhé dvacetiminutovce dokonal z úniku kapitán Matúš Sukeľ, který tak navázal na svou gólovou formu z prvních zápasů přípravy - 0:4.

Klidná třetí třetina mnoho zajímavého nenabídla. Litvínov ubránil několik oslabení, naopak dokázal využít potřetí v zápase další přesilovou hru. O pátý gól se přesnou ranou z první postaral Petr Koblasa. Šimon Zajíček tak udržel čisté konto a chemici si v neděli 8. září zahrají finále Sachsenlotto Cupu proti Düsseldorfu!

Fanshop