Zápasy - Junioři 18. 01. 2024, Vojtěch Honzík

Junioři těsně padli na jihu Čech

Mladí hráči Vervy mají za sebou venkovní dvoj boj, po deklasování domácího Přerova se dnes představili na ledě posledního Motoru.

15. kolo, 18.01.2024, České Budějovice, Budvar aréna
logo BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE
logo HC VERVA Litvínov
BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    0:0, 2:1, 2:2
  • Střely na branku

    37:44
  • Vyloučení

    2:4
  • Využití

    1:1
  • V oslabení

    0:0
  • Diváků

    78

  • Branky a nahrávky

    Branky a nahrávky BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE: 26:00 Kříž (Putz, Willmann, 5/5), 30:56 Putz (Kupriianov, Kříž, 5/5), 42:07 Tomas (Kříž, Vachun, 5/5), 43:15 Tomas (T. Tůma, Kusak, 5/4)

    Branky a nahrávky HC VERVA Litvínov: 34:49 Scafari (Vyhlídal, Postl, 5/4), 43:57 L. Tůma (Vopat, Werner, 5/5), 54:08 Werner (Postl, Peroutka, 5/5)

  • Průběh zápasu

    2:0, 2:1, 4:1, 4:3

  • Rozhodčí

    Micka, Hacaperka – Pěkný, Figer

  • Sestava domácích

    Mařík – Placek, Vachun, Willmann, Buzek, Bystřický, T. Tůma – Humeník, Putz, Remeš, Sochor, Kusak, Moyseyev, Kupriianov, Šimon, Tomas, Hoch, Kříž, Aulický.

  • Sestava hostů

    Stránský – Soušek, Kladivo, Kubíček, Prokeš, Werner, Vyhlídal, Winkelhöfer – Maštalířský, Postl, L. Tůma, Dohnal, Čech, Peroutka, Vopat, Dej, Ducháček, Scafari.


Reportáž

Junioři Litvínova se dnes již posedmé v aktuální sezóně střetli s Jihočechy. Dosud se ještě ani jednou ve vzájemných duelech neprodlužovalo a bilance byla vyrovnaná na zápasy tři ku třem.

Dnes jako první zahrozili domácí. Putzovu ránu totiž ještě dorážel Kříž, avšak nadvakrát se blýskl Stránský. Na druhé straně zahrozil z druhé vlny Dej, leč v zajímavé pozici pálil jen do středu branky. Pak to vzal na sebe Kusak, jenž se prokličkoval až před branku Vervy, její strážce ale další kličku ustál. Když pak z ostrého úhlu nepropálil ležícího muže s maskou soupeře po přesilovkové kombinaci Putz, odcházelo se do kabin za neměnného stavu.

Prostřední dějství odšpuntoval dnes velmi aktivní Putz, který ovšem po přistrčení od Kuprijanova znovu prohrál minisouboj s gólmanem. Pak se ale již skóre měnilo. Motor předvedl rychlý ťukes ve středním pásmu, načež se sám na Stránského řítil Marcel Kříž, který zamíchal kotoučem a zakončil mezi betony. Brzy na to šli Jihočeši do trháku, když právě David Putz využil další ze svých dnešních příležitostí. Avšak Severočeši nechtěli dát kůži lacino a ještě do přestávky vstřelil gól naděje Antonín Scafari, který v přesilové hře uspěl zblízka v souboji jeden na jednoho s Maříkem.

Poslední pasáž hry načal Kříž, který vystihl rozehrávku Vervy, zatáhl kotouč k levé tyčce a předal na pravou, odkud z první zavěsil Radek Tomas. Brzy na to stejný hráč využil dělovkou pár kroků za modrou z pravé strany přesilovou hru a Motor poklidně kráčel k vítězství. Jenže za další přibližně půlminutku Jihočeši propadli po buly ve středním pásmu, v přečíslení dva na jednoho vzal vše na sebe Lukáš Tůma a zamířil přesně k tyči z levé strany. Brzy na to černožlutí přidali třetí gól, leč pro údajné postavení útočícího hráče v brankovišti hlavní sudí rozpažil. Přesto se Verva dočkala, když na dostřel dostal hosty Adam Werner. Jenže Motor následně ustál oslabení i power play soupeře a těsný náskok tak nakonec uhájil.

V dalším extraligovém kole se Verva představí konečně doma, v sobotu dvacátého ledna od 13:00 přivítá Mountfield.